Follower

Isnin, 20 Disember 2010

kapal sal...

hehehe..semalam godek2 tpon my love... pastu terjumpa la sweet video yg xpernah aku tau... video nie dah lame dalm nset die... tpi aku xpnah nk tgk plak... tibe2 time nk upload pic aku n die tibe2 tergerak nk tgk video2 kt nset die.. then tibe2 terdiam aku bile tgk video nie... hehhehe... even simple but i really appreciate it.. coz... time die keje kat atas kapal pon die still ingt kat aku..=)) hehhehe... tq my dear..... tamooo gegaduh lgi aeh.. sowi pasl sal misunderstanding kat abg.... sowi sgt coz lukekan hati abg.... sal sayg abg sesangtt.. ni video abe time keje atas kapal.. hehheh...=) kapal tu ade tulis name aku.."SAL".... hehhehe.. pastu abe panggil name sall....chommel jew abe panggil name cayg... =P hehehhe... Love u lot... video

Sabtu, 18 Disember 2010

sedyh jew rase hati ni..

Aku duduk sendirian dikamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yg lain,
tergamakmu merobek hatiku.

Tapi setelah kau pegi aku
mendapat lebih baik darimu,
dia hargai aku,
dia sayangi aku
lebih daripadamu,
aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
tidak lagi bersamamu,
namun pastinyar nanti kau akan sedari,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku….

Isnin, 13 Disember 2010

sakit pewot plus kple....


kalini aku nk cite pasl sakit pewot aku bru2 ni.... nth la... xtau knpe sejak 2 menjak nie sakit pewot aku susah sgt nk kebah... sakitnye tuhan jer tahuuu.... guling2 aku... rupe2nye gastrik bercampur angin satu badan yg mana time aku urut tu... tukang urut tu ckp... angin jahat.. xnk kuar... sampai kn bila baik umah tukang urut tu sakit2 badan lepas urut aku... diew kate angin tu susah sgt nk kuar... patot la bukn men susah gi aku nk ken*** plus buang air... fuhh... sakit sangt... biler aku xmakan perut aku sakit.. biasea gastrikk.. tpi biler aku makannn... tuhan jer tau ape yg aku rase.. perut aku akan berkocak2... mcm ade pesta.... pusing3..... sakit sangt....pergi klinik dah 3 kli.. xe pape perubahann... hurm.... ape nk jdi ngn akuu... sekrg musim sakit pewot laagaknye.. kawan2 aku pon ramai gak mngadu sakit perot... tpi xtau la... hurmmm.... itu cerita pasl sakit pewot semenjak 2 menjak nie...



bukn setakat sakit pewot jew...... dri dulu x abes2 pning kple start dri degree..... bile la semue nie nk berakhir... ya allah... berat sungguh beban yg aku pikul ni ya allah... sakit sangt2.... nk tido mlm pon x lena... mmg xboleyh nk tido la... sellu aku wat happy jew depan family, friends and even dgn bf aku skli pon.. padahal tuhan jew tau mcm ne sakit yg aku alami.... hmm.... andainya satu saat nnti aku rebah n x bangkit lgi.. aku nk mohon maaf pd sesiape jew yg aku penah sakiti hatinya same ade sengaja atau x...mintak maaf atas salah silap sal.... halalkn makan minum... maafkan sal.... sal tulis mcm nie bukn dah nk matii lor... cume just nk bersihkn diri dri dosa sesame manusie... ehhe... sebenarnya sakit kpala sal makin hari makin kuat... sekali sekala jer menghilangg... time tu...
allah jer tau betapa bahagia n gembiranya hati nie..... klu boleyh nk jdi mcm dulu balik... xde sakit2 kple ke perut or pape sgt..dulu..klu nk sakit mmg jarg la.. tpi sekrg ni... hmm.... xpela ini semue dugaan allah pd hamba2nya... kite sebgi manusie perlu terime dgn redha n percaya yg allah menguji hamba2 yg disayanginya....=) aku nie degil... suh wat check up mmg payah bebenor la... yg kple tu...mase kat uitm segamat dulu aku ade wat check up kat klinik luar.. doktor suh wat scan.. aku wat.. tpi x amek result pon.. takutt... hurmm... just harapkn panadol jer tiap kli sakit... kadg2 sampi x boleyh nk bangun... hurmm... hopefully penderitaan sakit nie berakhir....ya allahh yg maha pengampun, pengasih n penyayang...... kau puihkanlah ah aku dari sakit yg menghapiri ku ini ya allah.. kau sihat walafiatkn lah diriku.. aku bersyukur kerana masih diberi pluang hiup diats bumi mu ini ya allah.... kau pulihkan lah aku ya allah... amin ya rabba alamin...=)

Selasa, 7 Disember 2010

Luahan hati seorang perempuan

Awak.. Tiap-tiap hari kita sms awk, call awak.. dulu awak suka kita selalu sms, call awak.. Tak puas dengar suara kita katanya awak. Tapi sekarang awak rasa sedikit rimas, mungkin awak sibuk dengan kehidupan.. Kita sms awak bukan nak ganggu awak selalu cuma kita nak awak tau kita selalu ingat awak..

Awak.. Kita selalu tanya mana awak pergi, kita selalu minta awak sms kita kalau pergi situ pergi sini, sms kita kalau dah sampai situ sampai sini. Bukan kita nak awasi gerakan awak, tapi kita terlebih bimbang. Katakanlah awak masih sms kita masa kat tempat A, tapi bila kat tempat B awak tak sms kita, so kita tau awak ada masalah kat situ.. Kalau awak rimas, takpelah.. Kita tak mintak dah buat macam tu.. Kita tau awak pandai jaga diri..

Awak.. Kita suka tengok awak pakai elok-elok.. Kita selalu tegur awak pakai macam tu pakai macam ni.. Kita suka tengok awak kemas je.. Kita bukan paksa awak pakai kemeja, jacket, Kita nak awak berpakaian kemas jer. kita tau awak tak rimas pasal ni.. Tapi kita tak reti baca hati awak.. Awak kena la terus terang ngan kita..

Awak.. Kita tak larang awak nak keluar lepak ngan kawan-kawan awak, tapi jangan la keluar melepak sampai 3,4 pagi.. kita risau sangat awak...Awak nak keluar, keluar je la.. Kita tak kisah.. Kita tau awak pandai jaga diri.hurmmm...

Awak.. Kita belikan awak itu, kita belikan awak ini, bukan kerana nak bodek awak, memang kita nak bagi.. Kita suka bagi hadiah kat awak.. Kita pun tak tau kenapa.. Awak jangan la bimbang, kita tak pernah mintak awak buat mcm kita buat. Jangan la rasa bersalah, kita tak pernah minta balasan dari semua tu..

Awak.. Kita selalu marah-marah awak.. Adakalanya kita tertenking awak.. Mungkin kita terluka ngan kata-kata atau perbuatan awak.. Awak...Kita tak pernah selitkan rasa benci dan marah kita kat awak.. Kita lebih pedulikan sayang kita kat awak dari tenkingan tu..

Awak.. Kita suka cakap banyak-banyak, cerita itu cerita ini ngan awak.. Maaf la kalau buat awak rimas.. Tapi kita suka borak ngan orang yang kita sayang.. Suka awak tau apa yang kita tau..Dulu awak selalu suka dengar kite borak2...

Awak.. Maybe awak kurang percaya kepada janji.. Tapi awak kena percaya kepada kita, janji tu bukan main-main bagi kita.. Kita akan tunaikan janji yang kita taburkan selama ni.. Cuma lambat atau sekejap saja. Kita tak nak hiris tangan sampai berdarah semata-mata nak tunjuk betapa ikhlasnya janji kita, cukup saja awak percaya dari air muka kita dan air mata kita..

Ahad, 15 Ogos 2010

demam mlmpau...

demam panas... adoiyayiiii.. x larat rasenye badan ni n kple ni nk mnampung sakit yg teramt sangt... satu badn lenguh2... kple pning berputar mcm gasing.... selsema yg laju semacam.... BRM x study lagi... asgnmnt len pon x siap lgi... hurmm....

" ya allah... kau berikan la aku kekuatan untk hadapi semua ni.... kau jauhkan lah penyakit ni dri diriku ya allah... aku memohon hanya padamu........... sesungguhnye hamba mu ini tidak mampu untk menanggung sakit dikale ini ya allah..... hanye padamu aku memohon ya allah..."

Rabu, 11 Ogos 2010

selamat berpuase...

hai kekawan sume... selmat berpuase....=)) hopefully puase thun ni mmberikn rahmat untk kite semue... semoge hari2 mndatg lebih baik dri hari semlm.... ingat!!! buln ni bulan puase.. jgn lak korg wat2 lupe bukk tudg salji kat dapur n makn... hehhehe.... sapew x puase pnuh x bleh raye tau... nnti xdapt duit rayew... hehhe... ehh.. dah besar2 pon nk wet raye kew.. hheheh.... rase mcm mase cpt jew berllu.... x sabr rasenyew nk raye... nk jumpe kekawan sume....hehehh... ape2 pon selamat mnymbut ramadhan al-mubarak....=)) puase jgn x puase...

Selasa, 29 Jun 2010

haappyyyy Anniversary yg ke 5

to my dearest anjew.... Jamal Amal bin Razali.... Selamt ulang thun yg ke 5 hubungn cinte kite ... semoge hubgn kite berkekalan hingge ke jinjang pelamin n hingga ke akhir hayat..... tq coz bersabr ngn tingkah laku sal selame kite bersame(couple)... ewahh.. cewah mcm dah kawen la plak.. hehhehe... thank u so much coz sllu ade d cc sal wlu ape pon.... thankz alot anjew.. I LOVE U SO MUCHHH....... nobody will take ur place... only u in my heart.. from my bottom in my heart... I REALLY2 LOVE U FOREVER N EVER.......

Selasa, 22 Jun 2010

mishhh himm soooo muchhh...

enth knpe nth rasenye windu sangt ngn amal... die asyik bz kejew.. pastu blik keje ngok wc smpi pagi... mcm tu lah hari2 berikutnyew... xde mase dah utk aku... aku faham... 4 thun skli.. tpi knpe smpi mcm tu skli ae fanatik laki ngn bola.... smpikn gf sendiri lgsung xdipedulikn.. hurmm... dah la de pempuan len suke kat die sekrg nie.. sedyhh jew kekadg bile fikir blik... tpi nk wat mcm new kn... dah la semnjk 2 menjak asyik gaduh jew.. naseb bek die adela jugk tpon n msj.. klu xde.... hurmmm dah lame dah aku pergi dri hidup die utk selamenyew.. knpe aku nk wat kptusan terburu2.... hurmm.. mungkin bodoh tindakn aku... tpi aku wat utk kebahagiaan die... aku xnk ganggu die... aku nk die pilih yg terbaik utk diri die.. aku sanggup n rela tingglkn die assalkn die bahagie.. dulu mungkin aku berbezza yg mne aku akn mmpjuangkn cinte aku bermati2an.. sekrg aku nk bg die ruang kebebasn utk die mmilih spe yg die suke.. ape yg die nk wat... aku mmg saygkn die tipulah klu kate aku xsyg.. dah 5 thun dah relationship kitorg... sekrg aku nk nk belajar hidup sendiri... klu btul die sayg kn aku die akn datg cari aku.. itu jew... itu yg mmbuatkn aku tabah sekrg ni... jika die diciptakn utk aku... even ape pon halangan pasti die tetap milik aku.. klu x.. aku akn anggap yg die bukn dicipta utk brsame.. even sedyh n perit utk laluinye... tpi kne terime kenyataan... soo. dri sekrg aku kne blaja terima realiti hidup... aku tau yg die sayg sangt kat akuuu.. ... klu la ade pluang.. aku nk luahkn kat die yg aku pon sayg sangt kat die.... amall... love u sooo muchh sayang....

Selasa, 15 Jun 2010

menuju ke alam master...

alhamdulillah.. akhirnyew aku tlh selesai menghadikn diri utk persue master... happy sangt2... coz akhirnye doaku dimakbulkn tuhan....=)) sekrg aku kne settlekn tugas ku dgn blaja bersungguh2 n capai cite2 n impian aku n family n also my anjew... i love u all so muchh... i will trying my best... pas ni dah xbleyh nk enjoy sgt mcm dulu.. amek master ni merupakn risiko terbesar yg aku amek.... sebnye aku dah dapt tawarn kerja dah.. tpi aku pilih nk sambung blaja coz aku rase ini pluang yg lbih baik utk aku... biarlah ape org nk kate.. yg penting aku yakin yg aku mmpu n ble lakukannye..... =))

Ahad, 6 Jun 2010

penganggur....

sekrg ni aku mlpak kat umah n jadi penganggur terhormat.... huhu.. terhormat ke?? cehhh mcm artis la plak.. aritu aku dah dapat offer kerja kat 2 tmpat sg rasah n kat seksyen 26. tpi aku reject sebb aim aku nk cntnue study master,.... last2 bile dah interview master aritu aku dapt rase aku x dapt offr cntnue study n terpakse la aku cri kerja lain.. adoiii... inilah akibat aku wat kptusan terburu2 haritu... hmm.... hopefully pas ni aku cri kerja dapatlah... hmm... duit dah xdew dah ni.. just harapkn duit dri anjew jew.. huhu...... =))

Jumaat, 4 Jun 2010

i love u........

sekrg ni aku kerap kuar ngn anjew(my lovely bf)... kuar g dinner mkn mlm... kuar g jejalan.... dulu nk kuar sebulan skli mmg susah sangt... tpi sekrg nie... bleh dikatakan sminggu skli mesti kuar... agknyew dah ketagih makn lamb grilled chop n chicken chop... huhu... kopak anjew aku... asyik kne blanjew aku makn jew... huhu... makin lame aku makin sayg sangt kat anjew.. sekrg nie die lebyh fahm aku.. xmcm dulu .. sekrg ni klu kitorg gaduh die cube selesaikan pgaduhan dgn cara yg bgi aku lbyh matured... n x mmnjg2 kn lgi hal.... kekadg aku saje jew nk uji tahap kesabaran die... aku rase die mmg terllu bersabr ngn perangai aku.... abg.... sal sayg sangt kat abang.... sekrg ni die lbh corncern n caring kat aku..., loving... myb pglamn mmbuat seseorg jdi matang.... aku harap semue ni akn berkekalan.... cume bru2 ni aku bergaduh ngn die pasl ade budak pompuan kat tmpt keje die suke kat die... aku tau pown sebb aku bace status dak tu kat fb... alhamdulillah die terangkan dgn cre yg baik.... die kate die x knal ngn dak tu sangt... biasela klu org minat2 tu kite xble nk halang.... die compare ngn admire2 aku... lastly aku ble terime coz die britau aku sume tu bukn pghalg cinte kitorg... yg penting yg die tau yg die sayg kn aku sorg jew... n die kate.. dlm hati die just ade aku...die xpernah curang pown.. xkn ade pggnti...die hope benda yg same dri aku... n sejujurnye mmg aku terllu sayg kn die.. mne xnyew dah 5 thun dah relationship kitorg... hopefully berkekalan.....aminn.....=))

Khamis, 3 Jun 2010

interview master.....

harini aku ade interview master.... hmm... aku xtau mcm new nk express kesedihan aku... sebnye interview td ok.....semuenye berjalan lancr..cume die lbh byk bertanye dkt lecturer bru yg nk smbung master n aku rase seolah2 mcm terabai.. overall die kate jawpn yg aku bg interviewer kate mmuaskn hati cume die ckp die lg prefer experience worker rather than fresh graduate and yg pling aku xble terime die siap ble bg suggestion suh aku keje dulu bru pursue study master... i already mention to him my main incentive for completing a Masters program is to help me to advance further in my chosen career. I must do something to make my parents proud of me. What I want, one day I can archive my dreams which is become a lecturer or assisting high ranking top positions of any organization. For the next 5 years, so whatever it will be, I am hoping and praying that I will success with good advanced career and happily marriage. the most important for me now is seeking for a job and then bru pursue master... hopefully sume akan berjalan dgn lancr.... aminn....=)) dah xmo sedyh2 lg sal.... mase dpan mnnti...gagal skli bukn bermakne gagal selamenyew... next time cube lg k... dah.. senyum....=)) sal bolehh... Malaysia Bolehhh!!!! hheheheh....

Khamis, 20 Mei 2010

kisah interview..

td pgi aku sampi stgh jam awl kat tmpat iterview(sg rasah)..pastu aku dok bork2 ngn my anjew... ye la... die yg hantr aku utk interview.. sedg asyik bork2.. tibe2 ade stu kete kancil putih yg dinaiki sorg pompuan berdesup laju n park seblh kete kitorg.. then aku n anje aku ngok r gelagat pompuan tu... sgt2 kelam kabut.... aku rase die pown ade interview kot.. die bukn main make up.. bwak fail pastu jatuh... mmg klm kabut sangt... last2 dah dkt kol 9.50 aku pown bergegas nek ke pjabat tu.. pastu aku tgk pompuan td tgh isi borang... hmm.. mmg sah la die nk interview gak.. pastu aku pon disuruh isi borang.... xsmpi 5 mint.. borg aku pon abes diisi... korg nk tau... budk pompuan tu xabes2 isi borg n tanye akak yg keje kat situ nk isi ke bahagian ni... pastu last2 akak yg keje kat situ hangin jew tgk gelagat die cm2... pastu x lame name aku kne panggil.. wahhh.. aku yg kne interview dulu.... sblm nk masok tu aku pandg pompuan tu... korg nk tau ape respon die... menjeling mcm nk makn aku...wahh... berasp jew aku time tu.. mne r aku tau... dah manager tu panggil aku dulu... hhehhe... bile aku masuk bilik tu jew... aku pown trus diinterview oleh 2 org interviewer.... time ni aku x rase cuak langsung.. rileks jew aku jawb.... interview punye interview jam dah mnunjukkn pukol 11.30... wahhh.. lame gile aku di interview.. ble aku kuar je dr bilik tu.. pompuan td tu muke hangin jew... aku snyum x dibalas.. malah die langgar aku.... sgt2 saakit hati time tu.. tpi aku wat slumber jew.. mlas nk cri pasl.. klu ikutkn hati dah lame aku trik tudung die... hahahhahahaha.... kerek sungguh aku ngoknyer... mnyakitkan hati jew...... iyuuu.... budget cantik la make up mcm tu... huhu.. berbeza ngn aku yg hanye mmkai bedak jew.. yg pnting....aku dah cube yg terbikkk... yey.....=)) smpi jew bawh aku ngok anjew aku ngh tidow... cian die... daah la cuace kat luar panas... naseb bek aircond kete berfungsi... klu x mati kpnasan die.. huhu.... sgt2 setia mnnti aku.... wahhh.. thru aku d watnyew.... =))

Rabu, 19 Mei 2010

interview berderettt....

septi yg korg tauuu... aku bru abes wat degree... so matlamat aku sekrg nk cri kerja semntare nk further master.... ble la aku tolg parent aku cikit..... n ble la aku g shopping cikit....(ekekek... xble bla btul.. musti nk shopping... plik r aku tgk diri aku ni.. ekekke.....=P) sblom dpt keje mustila kne tempuh interview session kn... utk pgthuan korg.. dah dkt 10 company pggil aku interview... tpi aku just pilih 3 jew dulu... itu pown yg offer gaji tinggi jew aku rembat more than RM 1800... isshhh.. demand btol cik sal ni... hehhee... =P esk aku ade 1 interview... luse ade 2 interview... hmm... mlasnyer la rasenyer... tpi aku kne g gak.... esk anjew tmnkn g interview... jd driver terhormat 2 ari ni.... hehhehe... bersemangt aku nk g interview esk.. mane xnyew... anjew yg anta la katekn.. ekekkeke...=P

Jumaat, 14 Mei 2010

join actvt belia..........

sebenanaye esk aku kene joint aktiviti belia 1 malaysia kat putrajaya.. byk gile actvt yg dianjurkan... tpi maslhnyer sekrg... aku ni... larat la plak nk joint aktiviti2 mcm nie.. mane x nyer.. korg tgk jew la badn aku makin hari makin mengembang... tpi yg penting stamina aku kuat.. nk tau npe aku kate stamina aku kuat..?? sebb aritu aku masuk pertandingan anjuran company tempat aku praktikal...CENTURY TOTAL LOGISTIC BHD... aku dapt tmpt pertame dlm larian olahragawati peringkat wanita dewasa....huhu.. dlm gendut2 mcm nie pown lart gak tau berlari.. huhuhu,.... jgn memain... hihihi....=P musti kowg x caye kan.. ekekekke... ni dah kol 1 lebih aku xtidow lg... nth kol bpe la agknye aku kne bgun esk.. hehheheh.,..... ape2pown marilah kite menyokong BELIA MALAYSIA... huhuhu.. hidup belia..... yey.....=))

Isnin, 10 Mei 2010

duitttttttttttt............duittttttt =)))

aku sebnanye nk cerita paslll duittt.....semenjak aku habes praktikal aritu... sume duit aku.. aku abeskan gile2 ngn bershopping sakan.. so sekwg dah 3 minggu abes praktikal n wit aku mmg dah kering abes r.. tinggal RM 100 lebeyh jew dlm tgn.. pas ni x tau mne nk nk dapt wit lg..huhu.... sekrg misi aku cri kerja yg gaji nye more than RM1800.... bukn nk demand.. tpi sebb aku dah kesempitan wang dah sekrg ni.. ehehheheh.. dah mcm adnan sempit lor plak.. ekekkeke...=Ppas ni insyaallah aku berjimat n x lupe daratan bile bershopping.. huhu(ewah... ble caye ke cik sal punye stastement ni...) insyaallah akan ku cube utk blaja berjimat... berjimat x bermakne kedekut taik idung masin.... eeee.... xmo2.... kne la pandai manage wit carefully.... jgn shopping mngikut nafsu lg len kli... hehhehe... ni klu membe2 aku bace statement aku nk berjimat mesti cebikkn muke... mane x nyer... tanye jew la ngn dorg... mcm ne klu aku bershopping.. lupe daratan.. mcm duit tu berkepul2.. ekekkeke... =P tpi i need to be more matured in aspect managing money... nk kumpol wit tok kawennnn yihaaaaaaaaaaaa.... itulah target knape kne berjimat.. ekekkekek.... ewahhh..gatai cik sal ni sekwg aek..... hehehheh... papepon pas niiii no money no shopping....... hehheheh... have money need to keep... ekekkekek........=P

alhamdulillahhh........ terima kasih ya allah..

terima kasih ya allah kerana telah memberikan aku kebahagiaan...... aku terase amat bersyukur kerana berjaye miliki hati seorang insan yg bername lelaki... ya allah ya tuhanku... kau berikan lah kebahagiaan ini untukku bersama si dia ya allah... kau lindungilah aku dari gangguan iblis ya allah.. kau pelihara lah kesucian hubungan kami dari segale godaan yg tidak baik ya allah..... aku bersyukur kerana aku telah dipertemukan dengan insan yg amat memahami diri ini ya allah... biarpon org memandang serong terhadap hubungan kami hanye kerana aku menaiki moto bile keluar bersame sidie.. tpi secare iklasnye die sangt2 lah tulus..... tidak pernah sekelumit pown tindakannye untk mengambil kesempatan ats diri ku... die telah menjage aku bagai menatang minyak yg penuh..... walaupon ku tahu aku telah berdose kerane berpegangn tangn dgnnye. tetpi iklas ku katakan.. hanye setakat itu kesalahn yg kami lakukn dan tidak pernah mlkukn lebih dri itu.. biarlah ape org menganggap.... asalkan aku pandai jage maruah aku.... harge diri aku... sebb aku tauuuu... ramai yg berprasangke negatif trhadap aku dgnnye..... biarlah ape org nak kate... yg penting aku tahu ape yg aku buatttt...... ya allah ya tuhanku.. kau limpahkan lah rezeki keatas kami agar dapat die membawa ku menaiki kenderaan yg lebih sempurna yg mane boleh menutup mulut org2 yg suke menyindir dan memfitnah kami ya allahhhh. sesungguhnye hanye kau yg lebih mengetahui segalenye ya allah.... kau berikan lah kekuatan kpd hubgn kami agar kekal hingga ke jinjang pelamin dan hidp bersame selamenye...... sekali lagi syukur ya allahhhhh......

Sabtu, 1 Mei 2010

pening kple........

aku xtau la nape dri sehari ke sehari kple aku ari2 pening.... sakitnye tuhan jew yg tahu.. rase mcm ade smtg bedyut2 kat kple ni...sakitnye terase kat tgh2 kple... aku xtau knape... aku xtau ngn sape aku nk mngadu.... aku xnk gtau ibu aku.. nnti die susah ati... klu gtau ayh aku nnti die membebel suh aku tidow awl la ape la... sume bende penyebb aku pning kple sume die akan ingtkan.. so confirm2 aku xnk gtau die.. nk gtau abg2 aku... hmm.. lg la... jauh panggang dari api.... masing2 dah ade life sendiri.. kluarge sendiri.. xkn aku nk kaco kot.... nk gtau membe nnti myusahkn n for what aku nk gtau pown.... nk gtau my dear... nnti die risau+membebel... so baik aku simpan sorg2... tpi sampi bile aku dapt berthan pown aku xtau la.... kple aku btul2 pning.....rase mcm dah x bleh nk tahn lgi.... hmmm.. korg doakn lah ye kesihatan aku...moge2 lekas sembuh n xde pape...... Amin......=))

Isnin, 26 April 2010

need 2 learn n learn....... until i get it....

wahhhh.. statement ape ye yg aku nk expose nie...??? musti korg tetanye2 knnnnn.. hehehhe.. sebenanye aku nk gtauu... sekrg ni aku dalm latihan blaja kete... mesti korg fikr aku xde lesen kan.. ekekekekek... sebnye aku dah de lesen lame dah... tpi jarg r aku drive.... so utk mengexpertkan balik... aku kene r blaja memandu balik..... ats bimbingn dr BFF aku.. cik MAHFUZAH BINTI OMAR dan sepupu ku sayang....HAZIZAN HAMDAN>>> thankz 2 both of u diats kesudian mengajar aku drive dgn baik... hehehhe... baik kew?? hehhe.. mestila baik.. klu x.. xkn la.. aku dah ble grak sane sini dengan aktifnye tanpe perasaan gugup mcm dulu lg.. hehehhehe... cume bile nk parking ade la sekelumit perasaan cuak.. ekekkekek... kantoi.....teettttt.... sangt bertrus terg la cik sal ni sekrg.. ekekkeke...=P xpew2.... pas ni klu i dah expert bebenor.... nk jadi pelumbe kete malaysie.... ekekekkeke... jauhnye la berangan cik sal oi.... ekekekke... mesti scnfirm dapt tmpat pertame.... kan.. kan.... eleh korg mencebik lg la tu... ekekekke.. cik sal bukn nk perasan k.. cume terase btul2 confident untk mendapat kejayaan tmpat pertama dari blakg.. ekekekkekek....=P ishhhh ape ni... kne la yakin.. bru la ble jd expert... apedaaa... blom2 dah pikir bukn2.. ekekkeke.....=P papehall... thankz 2 both of my driving teacher..... nnti blikn eskrem utk korg 2 org aek.... wokkeyyyy nk g jejalan ni.... k daaaaaaaaaaaaaa.......

Khamis, 15 April 2010

mengimbau kenangan silam....

wahhhh... knape la aku pepagi bute lgi dah mengimbau kenangn silam.... wahhh.. apekah penyebbnye... tettttt...... wahhhh gitu... tentunyer r aku mimpi..... ehhh.. mimpi ape aek aku mlm td smpi ble mengimbau kngn dulu2 nie... eh jap2... rase mcm xde kne mngene jew mimpi aku ngn kenangan aku... mcm x kne jew tibe2 teringat kenangn silmm,...... aku mimpi ade ular kejar aku nk patuk aku.... yg aku mengimbau saat kekurusan aku.... cehhhh... aku rase mcm xkne jew penyebb aku mengimbau kenangannn... huhu... uit2 saboo..... nnti la.. nk cite la nie... sebnye aku tibe2 teringt kngn time aku kurus before ni.. mcm new aktifnye pergerakn aku ke sane sini tanpe batasan... tpi sumenye dah berubah... sekrg aku nk g sane sini... dah rase mcm ade jew bende x kene.. huhuhu... penat la ape la... sebnye aku teringt mase aku kuwus dulu aku nk paki ape pown xkesa.. xtakut owg mngate sangt.. tpi ble dah gendut ni... nk paki cecantik n fitt sikit pown takut owg mngate.. tpi kekadg tu aku rembat jew....huhu...=P pedulilah ape owg nk kate...at least aku pandai jage diri... sudah memadai... aku mishhhh at the moment yg mane badan aku slim nyelim dulu... aku rase diri aku seakn2 jd perhatian even x pown... cehhhh sungguh pewasan aku time ni... ekekekke... xmcm sekwg.. aku g memane rase mcm owg dah x de selera nk pandg... ekekkekek..... alaaa... nk ckp fofular r dulu konon.... cehh.... statement.... btulll.. ade jew balaks2 yg x henti mengorat aku time ni... telfn aku x berhenti berdering sampi aku naik jemuu.. tpi sekrg dah xdew lgi... heheeheh... tetaula.. laki kan suke pompuan yg slim.. cantik.. bile dah xnmpk... dahh.. mulelah berpling arah.. ekekkeke.... wahhh.. dah x laku kew cik sal..?? alaa... bukn x laku la... sekwg malas nk layn lelaki2 yg x paham bahase.. dah diberitahu ade bf pown sibuk ganggu.. so sekrg klu ade laki nk knal2 aku kew nk berkawan kew... aku akan kuarkan statement cenggini... " sorry saye dah berkahwin and dah ade 2 org ank... x kesah kew nk berkawan....." ehhehhehehe... compom xjd nk knal.. bukn jual mahal.. tpi mngeneng kn kesetiaan sidie dgn aku.. terpakse ku bohong itu owg... tpi yg x bleh blah nyer,... knpe itu owg.. pecaye same omongn kosong aku... hahahahha... maaf kpd jejake2 yg tlah aku tipu..... maaf skli lg... huhu..wahh... terlebey sudah cik sal ni oit.. dah la.. nk sambung mengimbau kngn lame balik.. hehehhehe.....

Ahad, 11 April 2010

mengenal erti hiduppp....

Sedyh sangt aku mlm ni coz.. semue org seolah2 mcm tuding jari kea rah aku.. mcm semue bende salh aku… aku bukn wat keje last minit.. tpi report yg aku wat datanya corrupted…cube bayangkn dah dkt berates page ko buat tau2 bukak2 file dah x ble bace. Dkt 100 journal aku cari untk report tu pown corrupted.. cube baygkn tiap kli blik keje aku cri 10 journal.. tpi ni tibe2 corrupted mcm ne aku nk wat… so terpaksela aku wat balik.…. Hmm… semue xfahm maslh aku npe nk kecoh2… tanye la dulu.. aku mintk tunjuk nk pasng printer pown bukn main kedekut lagi… pastu mengate2 aku wat keje last minit….. aku bukn mcm korangnyer praktikal.. ble lpak2 kat tmpat keje.. aku keje bagai nk mati… balik keje aku wat report praktikal sampi ke pagi dkt kol 4 lbyh bru tdo.. then esknye kul 6 kne bangun g keje… ni tegk2 file.. rupenye corrupted… klu ko ade kat tmpat aku ko akn fahm ape g aku rase… aku sedyh xde sape yg tau… aku xde mngdu kat sape2 pasl file aku corrupted coz aku tau nnti korg sume pown akn tuding jari kearah aku….. same jew…aku nmpk jew gelak2 ketawe mcm xde ape benda bile ade ngn korg.. tpi korg xkn fahm ape yg aku rase... Hmmm.. ape la naseb aku… klu ade rezeki aku utk dapt A+ untk report praktikal ni Alhamdulillah… klu x.. aku pasrah…aku dah cube yg terbaik.. tpi ape nk buat… aku tensionnn sangt dgn ape yg tlh terjadi.. hopefully benda2 mcm nib le mematgkn aku…mngnal erti sabr… ibu… ayah… sal sedih sangt… sape pown xfahm maslh sal… =””””(((

Jumaat, 2 April 2010

rindu...

makin hari aku rase makin rindu.... rindu??? (rindu2 aduh sayg merindu...)lallalla... lalalala..kihkih3... bleh la plak aku layan nyanyi lagu ni.... kih2.. cerite pasl rindu nie... sebnarnye aku pown x tau ngn sape aku rindu.... n pasal apew aku rindu.... ble aku fikr2 blik upenye aku sebnye rindu sangt ngn anje aku... aku rindu sangt ngn diew... klu boleh aku nk die ade disamping aku sekarang nie, tmnkan aku dri pg smpi mlm...sekwg nie die bz kejew.. susah dah nk msj or call.. nk kuar lgi la... jauh panggang dri api..tpi ini sume aku anggap dugaan owg bercinte... kih3.. anje aku ckp die nk kumpol duit untk kawen...(yeyyee.. nk kawen...) tpi aku kesian la.. coz dri pgi sampi mlm die keje... cuti just hri selase jew die cuti.. itu pown kekadg bos die panggil keje.. hmm... xpew2.. klu dah kumpul duit bebyk ble lekas2 kawen... (kih3..gatainyew dak corg nie...) klu ble aku nk anjew aku tau yg aku btul2 rindu sangt kat die...... misss uuuuuu CAYANG.....sayg bantal cuk sesangat.....=)))