Follower

Jumaat, 11 Disember 2009

result more than what i expected... yahuuu...

hari ni aku rase happy sesangt coz dapt result more than what i expected.. huhu... berbaloi jew rasenyew study hard n study smart.... huhu.... rase happy sesangt.... hehhehe.... yahuuuu... hehhehe.... firstly syukur kehadrat illahi kerna degn pertolgnnye dapt gak aku capi ape yg dihajati.... aku dapat dekan... sllu klu dl pon stakat cukup2 mkn 3.5 lebih jew.. tpi kli ni resultnye... the best among the rest... huhu...aku nk ucapkan terima kasih to my parent n family coz banyk membantu... n x lupe jugak untk kekawn... lecturer.. n all people yg bg support... thankz alot...

Sabtu, 14 November 2009

abes semm... nk wat per??

actually sekwg aku dah ade kat klang... aku dah blik kat hometown aku sendiri... sekarg... tibe masenye untk aku praktikal.. n then aku akn keje... x sabar rasenye nk g praktikalll... tpi aku windu sangt kat membe2 aku time kat segamt... pas ni dah x bleh nk enjoy2 g karaoke, g shopping, g jaln2... sumenye dah xbleyhh... huhu... cedyhnyer.... pas ni dah xdela membe yg bole hiburkan hati mcm sllu... huhu... pas ni no more segamat... even nmpk macm kampong pon.... tpi still di hati... sebb kat sane aku rase tenang.... rase seronok... enjoyed.... n pling penting membe2 sume sporting... hheheheh.... huhu... berblik pasl dah abes blaja ni.. aku xtau samede nk cntnue study or nk trus keje... ble tgk mmbe2 aku byk yg dah keje pegang duit banyak.. aku rase macm jealous pon ade.. aku nth bile nth... parent aku suh aku futher study amik master lak.. tpi aku rase mcm nk keje la... hmm.... nnti la.. aku fikirkan.. coz.. xnk lah bantah... dowg nk aku jdi lecturer... tpi aku lg prefer kje kat office jdi marketing manager or pape yg related ngn course aku amek.. huhu... nth la... bingung aku...

windunyer nk berblog......

huhu... rindunyer rase hati ni... dah dkat 1 sem aku x post pape kat blog.. mane xnye.. bile aku tukar password ade je yg hack aku punye password... pastu ade owg jealous kot... membuatkan blog aku x dapt berfungsi.... naseb bek ade abg aku yg terror bab IT ni tolong... huhu... akhirnye dapat lah aku berblog2 ni... eheheheh... windunye rase nk menaip kat blog nie.... huhu.... bloggg.... im backkkk.. ehehehhe.... sowie 2 all da friend yg menantikan kemunculan ku.... hehhehe...

Selasa, 30 Jun 2009

sunyi dan sendiri aku benci...

hmm.. blik kali ni rase mcm sunyi jer... ade bf pon mcm ade x de jer... bz3... letih.. bosan.. aku dengar perkataan yg same muncul dri mult die... ahhhh... boossssaaaaaaaaaannnnnnnn... perlu ke aku truskn ngn die... ni blom kwen gi dah rase x serasi mcm ne nk truskn sampi ke jinjang pelamin.. alamt sunyi la aku siang malam... keje btul2 pnting bg die sampikan lagsg xde mase untk aku.. sedyhnyer.... xpla... biarkan die ngn care die n aku ngn care aku.. klu ade jodoh xkemane... wat pe aku nk kelam kabut.. buknnyenk kawen sekarg pon ehehhehe..... dah la malas dah nk fikr... naseb bek la ade family n kwn2 yg sentiase hiburkan hati aku.. huhu.. xde lah sunyi sangt... hehhe...

Rabu, 24 Jun 2009

xtau...

huhu... short course dah lame habis dah... huhu.. alhamdulillah kesihatan aku pon bertambh baik.. cuti just sminggu... ... xtau nk wat per duk umah.. tolg parent kemas umah la kot.. mne x nye buln 8 ni abg ke 2 aku nak mlangsungkan pkahwinan nye nk la umah nampk berseri ckit.. huhu... sesape yg knal aku jempot2 la datg umah aku.. meriahkan majlis.. huhu... x sabr raseye nk tuggu majlis 2 berlangsug.. kat ctulah aku ble jumpe membe2 lame aku.. hehehhe... mcm lebyh2 lak aku ni mcm aku lak yg kawen.. hehhehe.. klakr tul la... ape pon jgn lupe k datg nnti...

Khamis, 4 Jun 2009

terima kasih..tq..xiexie..

sebenarnye aku nak luahkan perasaan terharu aku.. actually mase aku sakit bru wat operation 2minggu lepas, aku punye best friends btul2 amik berat pasal aku. diorang jage aku bagai menatang minyak yg pnuh.. korang cube bayangkan diorang temankan aku time aku mandi, diorang basuhkan baju2 aku.. diorang kemaskan tempat tidur aku..diorang kemas n lipatkan baju2 aku.. semue bende tentang aku diorang yg settlekan... aku nk ucapkan terime kasih bebanyak to all my friends yg banyk tlg n bg support at that time.. sal doakn yg baik2 kpd semue kekawan... thankz a lot..

Selasa, 26 Mei 2009

sakitnye... operation...

salam sume... mesti masing2 tercari kemane aku menghilang.. sebenanye aku baru balik dari operation... entah camne tetibe aku ade keberanian untuk refer ke klinik.. pastu klinik x dapat sahkan ape pnyakit aku then trus refer ke hospital.. aku ingatkan amik mase lame rupe2nye sekjap je... tau2 hospital suh aku wat operation segera.. punyelah terperanjat aku.. nak xnk bile dah kne tahan kat wad.. alang2 baik aku trus wat operation.. drpd ak mnanggung sakit yang teramat baik aku wat operation... aku bukn ape... aku just nk share ngn korang betape sakitnye lpas operation... sakit2 sangat... aku sedyh sangt coz time nie aku kat segamat tgh amik short course.. dkat sminggu aku escape clas.. byak chapter aku tertinggal.. so aku kne cover balik... hmm... yg mnydihkan aku bile aku x dapt bersame family time tgh sakit2 ni.. hnye kwan2 jd pneman.. kwan2 aku yg jdi nurse kat hostel ni.. ape pon terime kasih to all my friends yg bantu aku time aku sakit... aku xtau camne nk balas jase baik diorang.. hanye doa aku dapt mngiringi diorang... harini hari ke 8 lpas operation... still sakit lg.. tpi aku gagahkan diri pgi klas... tuhan je tahu mcm ne sakitnye aku nk berjalan jauh ke klas.. tpi aku g jugak... hmm... aku harap kpd sume pembace blog aku ni doakan la aku sihat n cpat sembuh..

Khamis, 14 Mei 2009

Selamat Hari Ibu

Orang kata aku lahir dari perut mak….

(bukan orang kata…memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku….mak
Bila lapar, yang suapkan aku….mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku….mak

Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut….mak

Bila bangun tidur, aku cari….mak
Bila nangis, orang pertama yang datang….mak

Bila nak bermanja, aku dekati….mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah….mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya….mak

Bila nakal, yang memarahi aku….mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma….mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah….mak

Bila takut, yang tenangkan aku….mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk….mak
Aku selalu teringatkan….mak
Bila sedih, aku mesti telefon….mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu….mak

Bila bengang, aku suka luah pada….mak
Bila takut, aku selalu panggil….”mmaaakkkk!”
Bila sakit, orang paling risau adalah….mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga….mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu….mak
Bila ada masalah, yang paling risau….mak

Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni….mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku….mak

Kalau balik ke kampung,
Yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk…..mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku….mak
Yang selalu berleter kat aku….mak
Yang selalu puji aku….mak
Yang selalu nasihat aku….mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk…..mak

Aku ada pasangan hidup sendiri….

Bila seronok, aku cari….pasanganku
Bila sedih, aku cari….mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada….pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada….mak

Bila bahagia, aku peluk erat….pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat….mak

Bila nak bercuti, aku bawa….pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah….mak

Bila sambut valentine….aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu….aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu….aku ingat pasanganku
Selalu….mak ingat kat aku

Bila-bila….aku akan telefon pasanganku
Entah bila….aku nak telefon mak

Selalu….aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila….aku nak belikan hadiah untuk mak

Renungkan:

“Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja… Bolehkah kau kirim wang untuk mak? Mak bukan nak banyak… Lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah”.

Berderai air mata jika kita mendengarnya…..

Tapi kalau mak sudah tiada…..
MAKKKKK…RINDU MAK…. RINDU SANGAT….

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya….
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya…..
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya…..
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya…..
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya….
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya…..

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya….

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, “Saya Sayangkan Ibu”. Kemudian si anak mengambil pen dan menulis “Telah Dibayar” pada mukasurat yang sama ditulisnya.

-------->>> di kesempatn ini ingin aku mengucapkan "SELAMAT HARI IBU " wat ibuku tersayang n tercinta... sal betul2 sayangkan ibu... terima kasih untuk segalanya....

love u so..Muchhhh...

Rabu, 13 Mei 2009

Cinta Tak Semestinya Memilik

Bila kita jatuh cinta pada seseorang, jangan menyiksa diri dengan menganggap bahawa cinta kita tak diterima.

Cinta itu tak pernah ditolak kerana, setiap insan memerlukan, menginginkan untuk dicintai.

Wujudkan cinta itu dengan memberikan sesuatu bukan mengharap harap akan sesuatu sebab, apa yang diberikan kerana cinta selalu datang pada hati kita disaat itu juga.

Kebahagiaan memberi jauh lebih sempurna dari pada kebahagiaan kerana menerima.

Tapi…lain bila kita menginginkan sesuatu yang kita cintai. Keinginan itulah yang memberikan pahit pahit yang menghiris dada…

Jangan menyiksa diri dengan menginginkan sesuatu….

Jangan sia kan cinta dengan beban yang berat mengharap mampu di pikul bahu.

Keinginan memiliki mungkin tak kesampaian…

Tapi…

Percayalah pada diri…
Selalunya cinta yang kita berikan seadanya
Takkan pernah bertepuk sebelah tangan..

Selasa, 12 Mei 2009

RINDU..

RINDU
Dikau dtg lg..
Menyapa segenap sanubari
Dikala sepi mencengkam diri

RINDU
Apakah yg dikau cari..
Mengapa sering menghimpit hati

RINDU
Tidakku tahu keperluanmu..
Bijak mencuri lakaran perasaanku

RINDU
Kesungguhan darimu..
Dalam meniti layar hatiku
Membuaiku bagai ombak lalu

RINDU
Ku ingin tahu..
Adakah benar dikau pelengkap indah kenanganku
Atau
Dikau hanyalah bayangan luka gurisan kalbu

RINDU
Kepastian tetap aku nanti..
Biarpun menanti di hujung hari

Ahad, 10 Mei 2009

da sampai umah...

hmm... dah sampi umah dah... letih tul rasenye badan nie... akuy baru blik dari kampung... dah 2 hari duk kmpung akhirnye sampai jugak aku dkat umah.. gindu giler rasenyer... aku macam cedyh jer.. paper aku habis 7 hribulan haritu.. pastu aku blik 8hbilan.. ingatkan trus blik umah.. rupe2nye singgah kampung 3 hari... tpi eronok jugak la kat sane dapat makn macm2... yg beshnye ade pminat gitu mase blik kmpung haritu... hahahha.. sape aek?? mne ble gtau mestilah rahsie.. hehhehe... ni dah sampai rumah aku rindu sangt nk jumpe kekawan n yg pling pnting nk bring kat katil kesayanganku.. huhu... gindu banget same teddy2 ku yg comel huhu... yahoooo.. akhirnye dapat jugak aku pulang ke kampung halaman.. even sekejap pon tpi aku akn cube untuk tidak mensia2kan mase seminggu ni... huhu...

Isnin, 4 Mei 2009

karaoke punye psal.. hehhe...

smalm aku g outing ngn membe aku mcm baiasha la... lpas tension... kitowang karaoke habis2an punye dkat 20 lagu jugak r kitowang karaoke.. tupun still x puas... naseb bek time tu mase x menggizinkan klu x mesti lebih 40 lagu kitowang karaoke... hehhehe... tpi aku rase mcm happy jer coz inilah kli terakhir untk sem ni kitowang g outing.. huhu.. hmm... yg beshnyer kan.. kli ni aku kuar, aku blanje membe aku mmam pizza tau.. hehhee.. pastu sampai je pnuh sesak.. aku dapat tmpat x besh so aku nk tukar g tmpt yg lg besh r.. pastu time amik order tu aku x tau r ape masalh akak tu.. pandang aku kerek semacam.. nk je aku korek biji mate die.. pastu aku gtau r membe aku pastu die ckap diorg pon perasn kakk tu pndang aku.. kwan aku cakp myb die suke ngok bju aku kot.. sebb cantik.. tpi aku x rase mcm ape yg membe aku ckp tu la.. mne xnye.. klu korg kat tmpat aku korg rase la.. hmm.. apepun besh r aku kuar td happy giler2... huhuhu.. hopefully next time i got an apportunity 2 hangout again with my friends... ok da...

Ahad, 3 Mei 2009

jari ku menari..

sebnye x tau nk wat tajuk pe... hehhe.. whatever la.. dah lame gak kirenye jari aku x menari... rindu pade tarian jari2 aku yang lancar bile menaip enties.. huhu.. klu x disebb kan exam... ble dikatekan setiap hari x lekang dri berblogging nie.... tpi xpe... myb jari2 ni nk jugak berehat.. hehhehe... hmm.. exam hari tu ade 2 paper success dijawb.. n ade 3 ppe tu xtau nk ckp cmne.. biase je kot.... nk target A pon x brani... hmm.. xpla.. yg pnting aku dah buat sebaik yg mungkin.... eh2 knpe ni.. bru skjap mnaip jri2 ni dah penat.... hmm.. myb x warm-up kot td.. hehhehe.. daa.. nk kuar g outing ni... kla.. klu nk tau ape blaku time outing nnti waiting 4 the next entri...

Khamis, 16 April 2009

fokus..

hmm.. ari ni... aku dah xnk fikr pasl maslh aku lgi... aku terllu pnat untuk memikirkan soal itu... aku akan fokus kpd study... mggu dpan dah final.. knape aku x bersiap sedie?? knape aku amik sambil lewa... mane perginye sal yg cerie dan rajin seperti dulu...?? kemanekh hilangnye semangat ku itu??? yee,, sekarg sal akn bangun dan bangkit untk study dan berjaya mencapai ape yg dihajati.. jangan la teerllu ikutkan emosi.. nnti merana diri.. hmmm.. aku xkn kecewakn ayah ngn ibu yg mengharapkan kejayaan aku... ibu, ayah... maafkan sal... sal akn cube wat yg terbaik untuk exam kali ni... sal janji bu.. yahh.. love u so much... u are everytg... love u sooo muchhhh... mmuuaaahhh.....

p/s... go.. go.. sal... u can do it...

Rabu, 15 April 2009

siapakah aku di DI HATI MU...

entah knpe sejak 2 3 hari ni aku dapat merasekan kelainan dlm hubgn kami.. aku xtau knape.. knape susah untuk die memahami hati ini... kenape engkau telah banyak berubah... kenape sukar untuk kau mluangkan mase untuk org yg kau cintai... disaat aku benar2 memerlukan kau hadir menemaniku, kenape sukar untuk kau hdir walau sesat skalipon.. hanya kiriman sms @ calling sudah memadai bgiku.. mengapakah begitu sukar untuk kau memahami hati yg selalu kau guris ini.. kenapa susah utuk kau mengerti apa yg telah berlaku pade diriku ini... sememangnya aku hanya ingin kau tahu bahwa kaulah segala2nya bgi diriku... engkaulah insan yg ku sayang n cinta sepenuh hatiku... walau ade insan lain cube mencuri hati ini.. tetapi hati ini hanya untuk kau.... mengape kau x pernahcuba menghargai aku... untuk apa aku menerima kau sekiranya ini layanan yg aku dapat dari kau... kerja, keluarga, membe adalah segala2nya bgi kau... tapi aku sering tertanya2 pada diri ku sendiri... siapakah aku dihati kau???? pentingkah aku buat diri kau....???

Selasa, 14 April 2009

luahan hati seorangkekasih..

andainya suatu hari nanti, aku berubah hati.. jangan tanya aku kenapa...
andainya suatu hari nanti, aku pergi dan lenyap dari hidupmu jangan tanya aku kenapa...
andainya suatu hari nanti, aku tiada lagi disisimu menemani mu jangan tanya aku kenapa...
dan andainya suatu hari nanti, ketika kamu benar2 memerlukan ku hadir dalam hidupmu dan aku hanya sepi membisu jangan sesekali tanya aku kenapa...

Isnin, 13 April 2009

di tengah kehujanan...

hmm... ari ahad semlm aku kuar ngn someone special tgk wayang...cite fast n furious.. besh gak cite tu mule2... pnuh aksi.. i like it.. tpi tang tengh2 cite tu slow ckit... aku rase mcm nk tetido la plakk... hahahha... ape pon aku btul2 enjoy it.. then aku pon nk g mk sebb lapr sangt.. mne xnyer.. mlm td aku munth2.. biase la org dmam... aku pon nk g makn coz perutt aku dah menyanyi lguhuhu.... tpi nth cmne la ble jd gaduh besar ble sesuatu tlh blaku... aku trus gaduh di tgh2 kehujanan... dah la dmam aku x elok lgi.. bash kuyup aku d watnyer... pastu aku trus g mkn kat KFC. sedap lak rase nyer sebb dah lapr sangt kan.. huhu... biar la yg berlalu tu trus berlalu... sekrg aku perlu bukak buku baru... jgn dikenang ape yg tlh blaku.. take it easy k.. pastu blik je umah korg tau x pe blaku.. dmam aku makin teruk.. selsema aku mnjadi2... nth la... aku rase xsedp badn... fikran aku plak serabut... terfikr2.. kjadian dlm hujan tu... aku tau die ikhlas tpi aku x ble terime... ape pon biarla tinggal kenangan...

Sabtu, 11 April 2009

TAG BY MR INDERA



SEP2.. HUREYYY...PhotobucketKne warmak dlu... huhu...

1.Bekas kekasih saya adalah
seorang yg amat baik dan bekerja sebagai cikgu
2.Saya sedang mendengar
new boyz(meraung)
3.Mungkin saya patut :
tidow sekrg coz jam mnunjukkn pkol 1.30 pgi..
4.Saya suka
hangout ngn frn.. shopping...(p/s..mmnjg je shopping.. sampi membe aku naik mara..) memasak(p/s..coz ramai yg puji... lg r aku bsmngt..)
5.Sahabat-sahabat baik saya
dorg best fren dri kcik...
fuza,ayang,awin,ana,inda n ramai lg.. ni top 5
dorg best friend dri sekola..
semua membe sekelas aku......
dorg best fren time diploma..
has,hana,ecah,nora,mira,intan,awin cute,nurul n ramai lg.. ni top 8
dorg best fren time degree..
eda,dayah,intan........ rami lg..

kpd sesiape yg aku x mention... maaf.. korg jugk my best friendss...
6.Saya tak paham
kenapa lelaki x pnah nk memahami hati wanita dan apa yg diingini...
7.Saya kehilangan
kasih sayang dan perhatian dri insan yg amat dikasihi...
8.Ramai yang berkata
sall.. ko ni makin chubby la...
9.Makna nama saya
"ntah la... no comment..."
10.Cinta itu adalah
indah.. tetapi sukar untuk digambarkannn.. hanya ble dirasekn... tetapi kdg kala membuatkan kite leka n terluke...
11.Di suatu tempat, seseorang sedang
tidur degn nyenyaknya... (p/s.. my lovely bonda...)
12.Saya akan cuba
jdi seorg yg berjaya didunie n akhirat n dapt mencapai segala cita2 n impian yg dhjati...

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud: forever n ever..

14.Telefon bimbit saya :ntah la... due2 pemberian org,... hehhehe.. sape aek??

15.Bila saya terjaga dari tidur

terus amik baldi ngn toiletries... nk g mndi la... huhu.. pastu sambil jaln bru fikr ape nk wat hari tu.... hehehhehe...

16.Saya paling meluat apabila :org yg gedikkk.. perasan cantikk.. keras kple.. asyik fikr diri die jer.. xpngh concern pasl org lain dr segi hati or pape pon... the most i hate is pretender... nk jer aku tampo....

17.Pesta/Parti adalah :beshhh.. sebb kat umah aku sllu wat... hehhe.. tpi xdelah lbyh2 ponnn...

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :my lovely cat(arwah abu.. nme die kelabu.. comel n cerdik k.. huhu.. p/s.. die dah xde lagi.. die dmam pnass.. btul la wehhh die dmam panas...... pe glak2.. nk kne ker???)

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :masa remaja 12-20

20.Hari ini :aku balik dri uitm semate2 nk jumpe my lovely parent coz nk dptkn restu nk final exam nntii...

21.Malam ini saya akan : tidow la... kn dah gtau td... heheheh... emo la plakkk dak sorg ni..

22.Esok pula saya akan :bangun n ajak anyone special kuarrr.. cehh.. knpe msti aku yg ajakkk.. knpe x die.. hampeh tul la dak tuh....

23.Saya betul2 inginkan : biar la rahsie...

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
alamak... jerawat tumbh la plakkkk... (ni sume sbb pncuci muke jname bru yg aku bru bli la nie..ishh.. x abeh2 jerawatt.. tension akuuuu!!!)

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan : nthh..aku x tauuu... nexttt questionn..

26.Makanan Barat atau Jepun :Barat kot. npe lak tnye??

27.Bilik yang terang atau gelap :terang... aku takut gelappp.....

28.Makanan segera adalah :(meggi)sng nak masakk... lg2 ltak bhan mcm2...fuhhh sedap siottt.. meleleyh wa cakp luuu...

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? i love u n miss u so much.(1000x)

Sapa aku nak tag:?
1) riena
2) sarah
3)zaff
4)eda
5) dayah(humairah)

jawab tauuuu!!!!

Jumaat, 10 April 2009

tag dri alijo

step:

1.go to your pics folder.

2.select folder no 6.

3.publish no 6 pic.

4.stay smile.

5.i would like to tag:-

wan-dila-riena-eda


this is the pic:



sebnye ni bukn la gambr yg terpilih sebb gambr yg ke 6 tu adelah gambr kekasih hati ku.. huhuhu.. x bleyhhh.. kantoi nntii...
Ni la gambr yg terpilihhh... untk kli kdue aku wat.. sebb time ni gambr ni ade kat pic no 6...folder lg satu.. jangn gelakkn k.. huhu... time ni aku ngn has.. my beshh friends...





Khamis, 9 April 2009

aku di tag oleh suffyanrazzaq

Adakah anda suka blogging? Kenapa?
suka. coz kat cini lah aku dapat mluahkan perasaan aku yg sebenrnye.. tpi kekadang aku fikir balik.. klu P.M Kamil Taufeq lecturer aku x suh wat blog ni.. xde masenye aku nk ber blogging2 ni.. huhuhu...
Blog siapa yang selalu anda skodeng? Nyatakan 5.
semua blog updates n sesiape yg follow blog aku... btul la weh.. npe?? xcaye ker?? huhu..
Anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? Yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati? Dan siapakah orang itu?
hmmmm.. mcm susah je nk jawb soaln ni.. tipulah klu aku cakp xnk.. mestila nk.. nk sesangt.. sape??? adelah... nk tau ker?? xyah la...
Taken or single?
im taken but... hmm.. nth la.. no comment.. sensitif kot soaln nieh...
Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
pernah ker?? japp.. nk fikir.. hmm.. xpnah kott.. xkn pompuan nk usha laki lakk.. xde mase kot.. malu seyhh klu jd cmni...
Ciri-ciri idaman gf/bf anda? Nyatakan 5.
1. pemikiran die lagi matured dri aku..
2. seorg yg amat2 concern pasal diri ini..
3. penyayang coz klu ble aku nk sangt die sayang kat aku sorg je.. klu nmpk pompuan lain x beralih arahh.. xde mase nk curi2 pandang..
4. penyabar.. xde la nk hot temperd x tentuu fasal.. kang x pasl2 aku seligi die balik ade lah.. klu brani nk hot2 tempered cube r.. selamat tinggall...hikhik..
5. honesttt n loyall... aku xsuke die tipu aku n blakgkan cinte kitorangg...
Pada umur berapakah anda akan merancang untuk berkahwin?
hmmm... no answer.. not sure.. xcukup duit lgi wehh.... klu ade org nk sponsor.. abis je blaja.. trus aku nk kawin.. hahhaha... gatal nyer.. cubit kangg...
Nak berapa anak?
depends on my future husband brpe die nk... huhu... mlu la plakk.. =P
5 orang bertuah yang anda ingin tag
alijo
rosya
humairah
eda..
intan

aku di tag...

huhuhu... actually aku nk mintak maaf bebanyak kpd sesiape yg tag aku... actually aku nk berterus terang... sebnye aku ingat kan korang tagged aku... rupe2nye korang tag dengan bermcm2 soalannn... sorrryyyy bebanyakk... nanti aku akan cube jawab soalan2 kaliann... sori k... korg cube byangkan dah brape ramai ckp..."salllll... anda di tag..." aku punyelah ingat tagged yg mcm friendster tu... rupe2nye... hmmm... lainn.. itu pon aku bace blog cik wana.. aku selidik blik... bru aku tau... ishhh lambat tul aku ni... sori k... insyaallah aku akn cube jawab semua tag korang...


i'm so SORRY..............................

Rabu, 8 April 2009

JuJur

Kenapa kita susah untuk menjadi jujur? bercakap jujur walaupun hati terluka, namun itu kebenaran! biar pahit itu ditelan namun kebenaranya tetap benar... petang tadi aku menerima panggilan yang rasanya nombor yang masih aku ingat lagi dan nombar yang pernah aku bertahta dihati aku... lalu hati terus berdetik untuk terus mengangkat, mula terlintas mungkin khabar yang akan ditanyakan tetapi sebaliknya... hati aku mula terguris lagi, tapi kenapa dia yang aku nanti sehingga kini... sedangkan aku sudah punya pengganti yang benar sayang dan mengambil berat dengan aku... aku pun memulakan dengan menjawab panggilan itu dengan biasanya... dia mahu berjumpa aku tetapi bersama dengan pasangan barunya... kenapa aku yang diajaknya? adakah mahu aku menjadi tontonan kemesraan yang bakal terjalin antara dua insan yang saling bercinta itu? walaupun sehingga kini aku masih menyimpan perasaan terhadapnya lagi... ye la orang kata cinta pertama... tapi bukan pertama kali aku jatuh cinta tetapi kenapa dia susah untuk aku lupakan... sedang orang lain beria-ia menjaga aku tetapi aku masih menyimpan perasaan kepada orang lain...kesianya kenapa dia menjadi mangsa... salahkah dia mencintai aku...?? sebab aku yang tidak jujur. terus terang aku katakan yang hati aku telah mula berbelah bagi. aku tak mahu melihat insan yang benar2 menghargai ku terus dilukai oleh diriku. aku akan terus setia dan melupakan cinta pertama walaupun sukar untuk aku lupekan

Perlukah aku bercinta?

Perlukah aku bercinta??? Andai hidup berteman airmata..Biarkan saja aku bersendiri...mungkin aku belum bersedia untuk menerima kehadiran hati yang bernama cinta... hidup terlalu singkat, terlalu memilih, terlalu luas, lalu tersungkur dalam memilih hati yang sewajarnya menjadi sahabat dalam riwayat hidup... hati "songsang" selalu mengatakan itu yang terbaik...bukan harap ia bukan pengakhiran tapi permulaan... biar cinta pertamanya itu menjadi seperti madu yang senantiasa memaniskan hidup ini... jangan berhenti untuk mencari kerana hidup ini belum pasti siapa sebenarnya layak untuk hati ini... kadang-kadang diri terasa asing...hidup gelisah yang kadangkala tiada punca... ingin hidup ini bergerak bebas, segala mimpi menjadi kenyataan... jangan biar ia menjadi debu yang akhirnya lenyap hilang tanpa tujuaan..takut impian yang tinggal akan menjadi mimpi dan bukan sesuatu yang pasti...

Selasa, 7 April 2009

sedyh..

xhabis2 hidup aku dibelenggu rase sedih..cinta melahirkan perasaan gembira dan sedih.. tetapi mengapa aku merasa sedih setiap kali cinta itu hadir.aku tak tahu kenapa dan mengapa aku berperasaan sebegini.. adakah kerana aku terlalu memikirkan hal- hal yang bagi orang lain terlalu remeh atau adakah kerana memang ini nasib ku.ya tuhan.. kau bantulah aku dalam mengharungi hidup yang terlalu sukar untuk aku harungi.berikan lah aku kesempatan dalam menggapai nikmat cintamu yang sebenar ya allah..berikan lah aku kegembiraan dalam mengenal erti cinta ya allah.. tetapi aku tetap bersyukur kerana katulusancinta ade lagi cinta dihati ini yang sentiasa mengingatimu.

Isnin, 6 April 2009

kau tak pernah jauh...



Setiba di persimpangan, Langkah kita tak lagi sehaluan. Bermula di saat itu Tidak senada irama dan lagu... Begitu hidup ini....Tiada yang abadi Yang patah tumbuh,Yang hilang berganti...Kau telah jauh, jauh dariku....Tiada ruang di hati buatmu....Namun harusku akui...Ada ketika di minda kau menjelma kembali Sekali segala ada...Ada rindu yang datang tiba2....Tak mungkin kerana sayang tapi Cuma terganggu oleh perasaan... Kerana kasih diberi bukan sedikit. Kasih yang ada untuk dikau bertakha disinggahsana...Namun, cinta memerlukan pengorbanan Walau tahu akan kehilangan Tiada diri alpa pada kenyataan Takdir-Nya,sudah tertulis buat kita Hanya seketika mengisi bahagia Itu jua Anugerah-Nya,Kerana insan biasa, terleka dan terlena..

Jumaat, 3 April 2009

melayang..

hmm.. dri tdi aku dok bring2.. xtau nk wat per.. bosan gile hdup aku mlm nie.. tuhan jer tauu...huhu.. knape mlm ni mrupkn mlam yg teramat2 bosan bg aku?? aku pon xtau knpe.. aku dah cube nk wat smtg yg x mmbosankan.. tpi still boring gakkk... hmm... ntah la.. fikiran aku mlayng2 memikrkan mase dpan aku. aku takut untk hadapi cabaran pd mase akn datg. terlalu banyak saingan..tetibe aku terfikr.. pe ae job aku nnti?brape agknye gaji aku??brape bnyak nk bgi mak ayh aku?? kereta pe agknye aku pakai? besar mane aeh umah aku??umo bpe agaknye aku nak tunang n kahwin?? yg pling pnting... sape ae suami aku?? huhu.. bnde ni ligat bermain dikpale aku.. hmmm... klu bleh aku nk the best dalm hidup aku... aku nak success dlm mncapai cite2 aku. aku tau capability aku. aku tau.. aku mmpu lakukannyerrr. chaiyyok2...

Khamis, 2 April 2009

pening...


hari ni aku pning sangt kple... arini ade presentation group PD. kple aku rase mcm nk pecah jer.. xtaula... dri smalm lgi bdan aku rase xsedappp.. badan aku rase panas sangt... td time presentation aku xtau ape yg aku mencarut n time presnt td aku rase mcm nk pitam.. tpi aku cube naikkan semangt aku n try to perform well... alhamdulillah even x sebest mne pon aku present tpi aku dah cube wat yg terbaik... =)

Rabu, 1 April 2009

April fool...


semalm time klas bell aku ras mcm sakit ati yg teramat ngn budak2 kat kelas aku... ade ke knekan membe sume untuk bende yg aku rase pnting. diorg tipu pasl ade presentation group.. group membe aku punye lah gelabah sampai patah balik bilik coz nk amek bhan sume.. pastu sesampai je aku kat klas. membe lain lak wat april fool katlecturer n membe satu klas.....aku rase mcm sakit ati sesangt... last2.. haa... amik kauu.. lecturer knekan kitorang blik... nk menangis jer time tu rase.. naseb bek la.. last2 die kate... APRIL FOOLL... huhu.. memg gelak gile la aku time 2.. xtau nk describe cmne truknye kne april fool. thats why aku pling x suke bln april coz sume org xserius bln ni.. memain kan org.. i hate it...

Selasa, 24 Mac 2009

bz beb

mggu nie merupekn mggu yg teramat sibuk bgi aku coz byak gile presentation... asgnmnt n test.... korg cube byangkan.. ari isnin aku present CTU, hari slase aku present MARCOM, ari rabu aku present CHANNEL, ari khamis aku present PD(byak markah tue... huhu..), ari jumaat aku present WEBSITE. korg cube bayngkan.. itu bru presentation... x masuk lagi test 2... hmm.. aku rase mcm nk pengsan jer... tuhan jer tau... asignment dah la kne submit. byak lak tu.... mcmne aku nk bhagikan mase aku pon x tauu... ni pon aku tulis coz aku tension gler... huhu..

Jumaat, 20 Mac 2009

lumrah kehidupan...

aku rase mcm sedyh jer ari ni.. semlm berlaku satu kjadian yg bgi aku amt mydihkan... aku x tau cmne nk gambrkan perasaan aku...sampai ke la ni aku x ble nk lupekan.... seolah2 mcm baru je blaku... aku dah cube wat yg terbaik tapi still same.. hmmm... knape mesti ianye berlaku... knape??? hmmm.. mungkin ini akn membuatkan aku jadi lebyh matang...

Khamis, 19 Mac 2009

congrats..

hari ni aku g knduri kwin umah membe aku ngn cousin aku.. cantik gle die ari tu... aku mcm jealous jer.. ble la aku akn duduk bsanding ats plamin.. hopefully one day ble aku btul2 dah bersedie.. aku akn kwin ngn org yg aku btul2 sayang n cinte.. huhu... apepun... nnti2 dlu la kwin.. yg pnting sekrg mase untk aku study.. huhu... congrats 2 my lovely fiends n my cousin coz akhirnye kwin jugk... hahhah...

Selasa, 17 Mac 2009

adoii.. cmne nk bhgi mse ni.

mggu dpan mcm rissau je..aku ade 4 presentation n test. esk nk kne wat kek untuk presentation.. aku rase mcm dah xde mase jer.. dah la nk kne siapkn website.. mnggu ni nk kne submit.. adoii.. risaunyerr... xpe2.. insyaallah aku ble... chaiyyok2...

Isnin, 16 Mac 2009

ciannyerr...

hari ni aku sakit pert sangt... mane x nye mase hari ahad aritu aku blanje family aku makn kat jeram.. coz sambut befday abg aku... tpi malangnye maknn tu x mmnuhi citerase aku n sampi ke hari ni kesakitan tu dirasai.. chewwaahhhh... bukn sebb x sedap.. nth r aku xtau cmne nk explain... hmm.. sampai aku rasa mcm separuh nk mati ni.. huhu... dah rase mnggigil dah badan ni.. xnk aku g sane lgi.. myb for the first aku mkn kt sane n the last...

Jumaat, 13 Mac 2009

huhu.. sampai dahhh..

akhirnye aku dah sampai kat umahh.. aku rase mcm happy jer coz aku dapat plok ibu ngn ayah... nk mnitik air mate ni time plok... btape gindunye aku kat diorang.... xtau cmne nk gambrkn.. akhirnye dapt jugk aku merase maskn ibu... tdi aku pnggil my lovely cat cepat je die datg kat aku.. nmpk sangt die rindu ngn belaian aku.. chewah.. lebyh2 je aku ni.. hahhahah... hmmm.. kejap lagi aku nk g jumpe dokter coz ade appointment.. hmm.. hopefully dapt khabr baik dri die... hmmm... mcm risau je rase... dah la.. kkk..

Khamis, 12 Mac 2009

miss...home....

yahuuuuuuuuuuuu... arini aku blik umahhhhhhhh...IBU... AYAH...sal xsabr nk plok...nk cium.. sal rindu sangt kt ibu ngn ayh... sal rindunk makn maskn ibu yg sedap tu.. sal xsabr nk sambut befday party untk abg kesaygn sal UNUS...happy befday.. eh lebyh2 jer aku ni.. lgi 2 hari la.. hehhehe.. aku xsabr nk wat BBQ. aku nk pggil kekawn aku datg umah. dah lame xjumpe dorg...miss them so..... muchh... yg pling pnting... best friend aku time sekola mengh dlu nk kwin mnggu ni.. xsabr rasenye nk pgi umah die.. huhu... congrats to my lovely friend coz nk berumah tangge.... LINDA.. i love u so much... huhu... miss mom n dad........ huhuhuhu....

Rabu, 11 Mac 2009

chef wan... fewwit.....

arini aku ade seminar personal development... tetamu jemputan untk seminar tu ialah Chef Wan.. aku xtau mcm ne nk describe perasaan happy yg aku rase... coz slme ni tgk die msak dalm tv tapi arini dapt face 2 face... lgipon die idola aku. ble degrdie cerite kisah hidup die sampi la die berjaye sekarg ni amt2 membanggekan... aku xsangke yg die berjaye atas usaha titikpeluh die sendiri. rupa2nya die dari kalangan org susah n dapat success in his life now cozusehe gigih die.aku percaye ade diantarekorang tergelak.. knpe chef wan aku pilh as my idol... actually ade rahsie di seblik tu..ble korg dah knal die.. korg akn tau why i choose him as my idol... confirm nyer... huhu.. ishh.. letih lak tgn aku nie.. dah la... nnti2 r aku cite.. hehhehe.. daaaa

Selasa, 10 Mac 2009

outing??? kate last??

arini aku outing lagi... ntah r xtau npe aku nk outing lagi... myb salh satu sebb coz nk msukkn duit kat ASB kot. tpi alang2 kuar mesti r nk shopping kan...huhu... aku bli bju, kasut, comforter, n mcm2 lgi.byak jugk r aku shopping sampi kwan aku gelng kple coz tkut ngok aku shopping... msalhnye sekarg dorg xnmpk aku pkai ape yg aku bli... bukn xnk pkai.. nanti2 r.. myb kat luar dri u kot.. segan r pkai kat u.. nnti org len kate aku lebyh2 lak..hmm.. sampi ble aku nk fikr ape org kate aku pon xtau.. hmm... xpla... satu hari nnti aku hope aku xkn pduli ape org nk kate... sebb lgi fikr lgi stress.. huhu.. kubur masing2.. jage sendiri punye sudah.. xpyh jage tepi kain org..

Isnin, 9 Mac 2009

Rindu..

terjage je dri tdo tetibe je fikran aku mlayg teringatkan adek2 kat sekola tu.. myb sebb byak sgt kenangan we share together. hmm.. bile la agaknye kitorg dapt jumpe lagi aku pon xtau.. klu umo aku panjang... aku nk sangt jumpe diorg time masing2 dah ade kerjaye sendiri... hopefully time tu i became a successful bisnes wmen..huhu...

perjalanan aktiviti CS

sampi je kat sekola men. keb. Dato bentara Dalam Segamat.. aku rase happy sangt.. aku kne handle group 4 ngn eda.. my best friend. so mase ice breaking tue okla.. knl ngn dorg.. tpi yg xsyoknye mse suh wat cheer or trademark group.. bkn men sush nk kluarkn idea.. bengang siot time tue.. last2 aku pon kluarkn la idea cheer.. mcm aku je yg lebyh2 time mnri... huhu... pastu lame2 ckit ngn group tu n aku wat2 xinvolve diorg pon settlekn sendiri. aku nk biar dorg blaja... nk dorg independent.. bkn mnghrp kat aku ngn eda jer. then time LDK pengawalan emosi.. fasilitator kne change group..aku ngok group aku dibasuh habis2an ngn una.. dimarah ditengking.. sampi dak2 ni ngis.. aku punyela kesian.. tpi aku xble nk wat pape.. biar dorg sedar.. biar dorg tau ape erti khidupan sebnr... lpas je dri tu.. goup aku terus perform well. semua involve dlm myumbgkn idea, tanye n mcm2.. pastu mase mlm kbudayaan aku x sangke diorg ble perform very well. tema group kitorg P.Ramlee.. aku lgsung xmsuk cmpor.. hmm.. aku bangge sangt dorg wat yg terbaikk... td time majlis pnutup dorg ckp dorg sedyh.. aku rase mcm nk ngis jer.. aku sayg sangt kat dorg n dah anggp dorg mcm adek aku sendiri.. mane xnye aku xde ade adek. aku mcm sedyh jer nk berpisah ngn dorg.. tpi nk wat cmne.. hidup msti diteruskan.. huhu... love u all... =))

Ahad, 8 Mac 2009

success

akhirnya perlaksanaan CS.. kem motivasi "tautan kasih" di sekola segamat telah berjaya.. fuh... lega rasenyer... mase mule2 nk pgi aku bkn men excited lgi coz nk ngok blik environment sekola.. hmm... mcm berat je mate aku ni.. nk mnaip pon xlart.. nnti mlm la aku cite k.. daaa..

Jumaat, 6 Mac 2009

perlaksanaan CS

arini aku ngn dak2 kelas aku akn g sekola kat segamat... untk laksanakan cs.. cs?? ape ae.. community service la.. hmm..lebih kurg bgi khidmat sumbgn kpd msyarkt.. ni salh satu assesment kitorg untuk subjek personal Development. kitorg kat sane 3 hari 2 mlm... aku mcm xcaye je jdi fasilitator untk dak2 sek.men.keb. Dato' Bentara Dalam kat segamt johor. tetibe tringt lak mase skola dulu jdi fasi untk dak2 yg bmaslh... itupon cikgu pick sebb aku member of pembimbing rakan sebaya. kli ni hopefully lgi better n get a better experience... chaiyyok2... hopefully bdk2 tu happy n get a better knowledge...

Khamis, 5 Mac 2009

ku pikirkn tiub tayar.. rupanya...

arini kelas aku full sampi la ke petang... pas abis klas kul 2.. aku ngn membe aku c wan pon jaln nk gi klas MARCOM. time tgh on the way jaln tu tetibe aku nmpk ade ramai dak laki kat dpan jauh nun kat sane.. aku pon trus tndukkn kple... segan lak rasenyer.. pastu tetibe jer aku ternmpk 1 tiub tayar bewarne hitam berseblahan ngn membe aku.. tpi aku wat slumber la.. pastu aku tetibe rase seolah2 bende tu bergerak.. au pe lgi.. tanpe tgk blik bende tu n trus menjerit "ULAR..." n trus mlompat n tarik tgn membe aku.. nthen kitorang kedpan cepat2...membe aku muke xbleh blah... blurr giler.. then aku ngok blik btul ke ular or just instinct aku.. tgk2 btul ular... hmm.. time tu meremang buluroma aku.. takut ade.. geli pon ade.. ble difikrkan.. malunye jerit.. sampi dak2 laki sume pndang musykil.. then dorg ngok bru tau.. ade ular..ble fikr2 blik.. alhmdulillah kitorg selamat.. mlu tu pkare lain.. aku dah xnk lalu jaln tu..fobia lak rasenyer.. naseb bek xde ppe blaku..hmm.. so moral of the story lain kli jalan ngok bwah.. jgn mlulu je..huhu...

Sabtu, 28 Februari 2009

ha???Outing lagi...??

arini aku kuar jejalan ngn best friend aku.. kitorg kuar 2 org je coz nk g knduri kwin umah bestfriend akunye abe.. time nk jumpe cik abe die bukn men lg nk termuntah la kecut perut la... nk tergelak pon ade... pas gi knduri kawin kitorg pon outing gi bndar segamat.. bestfried aku kuar ngn cik abe die.. tinggal aku sesorg.. maklumla cik abe aku jauh bebenor.. xbaikk lak kco daun.. mule2 aku sedyh sangt coz jaln sesorg..1st time tu aku kuar jaln sesorg... pastu aku kuatkan semngt n g la shopping baju 2 pasg.. diikuti dgn kasut 3 pasg.. pastu beg 2.. n macm2 lgi.. aku rase klo aku gi sesorg xdapt aku nk enjoy cmni.. mne xnye nnti mesti membe aku cakap...."sall... jimat.. jgn boros sangt.. aku x kesa klau ko nk beli.. tpi janji ko pakai aku pantang ar kalau ko beli tpi xpakai.." time tu aku teringat kate2 membe aku.. tpi nk wat cmne.. dah teringin sangt.. aku bli la.. pas dah bli bru aku teringat myb betul kot ape membe aku ckp.. aku slalu bli tpi jarg nmpk aku pkai.. mne xnye.. aku mlas nk mncapap kat segamat nie.. klu aku blik umah bru la ble bergaye ckit... aku xnk r dicop pencapap terhormat lak.. hahhaha...apepon enjoy gak la kuar kali ni.. =)

Khamis, 26 Februari 2009

dunie khayalan..

aku rase macm xsabr nk blik umah... aku nk kuar jejaln ngn famili.. nak sambut befday parti abg aku 14 march nie..nk wat BBQ..nyam2.. gindu sesangt ngn sume tu.. yahuuuu... xsabarnye... aku xtau knape fikran aku tibe2 teringat kat umah..myb dah lame sangt x blik umah kot.. huhu..yeke?? or xsabr nk makn byak n nk jumpe membe2 abg aku..??.. ahakz...sal2.. ape nk jadi nie.. hehe.. ibu.. ayah.. tggulah kpulangn ankmu ini... dah2.. enth ape aku merepek dari tdi aku pon xtau..hehe.. pdehal dri tdi bukak buku nk study untk test esok.tpi xtau knape fikran aku mlayg ingt nak blik... hmmm..apela..SAL..... u can do it.. go go fighting!!... =)

Selasa, 24 Februari 2009

Rahsia Menambat Hati Perempuan


  • Perempuan inginkan perhatian dan kasih sayang, terutamanya dari orang yang disayangi. Oleh itu tunjukkan sifat keperihatinan dan kasih sayang yang tiada nilai kepada mereka. Bila mereka rasa terhibur dan bahagia mereka akan menjadi seorang pasangan yang amat setia dan cinta sepenuh hati. Sekiranya kasih sayang yang mutlak telah didambakan kepada orang yang disayanginya, segala pengorbanan akan dilakukan tanpa memberi sebarang nilai-itulah perempuan.

  • Gunakan sepenuhnya teknologi yang ada di zaman sekarang. Seringlah menelefon atau menghantar e-mail untuk bertanyakan khabar atau paling minima mengucapkan 'Hai' untuk menunjukkan bahawa dia sering di hati kamu. Bagi mereka walaupun satu ungkapan atau satu ayat, ia merupakan sesuatu yang sangat berharga dan begitu bahagia menerimanya.

  • Berkongsilah masalah dengan mereka, cuba dengar pendapat mereka, sekurang-kurangnya mereka akan berasa yang mereka itu penting dalam diri kamu dan diperlukan.

  • Jangan kamu ambil remeh-temeh pada perkara yang amat penting bagi mereka. Mereka sangat kuat ingatan terhadap tarikh-tarikh penting, contohnya hari ulang tahun. Apa salahnya buat 'surprise' sekali sekala kepada orang yang kita sayangi. Mereka akan dapat rasakan yang kamu betul-betul menyayanginya.

  • Perempuan terkenal dengan sifat manjanya. Mereka sering ingin melakukan sesuatu bersama orang yang disayangi. Mereka akan meminta bantuan kamu walaupun mereka mampu melakukannya. Jangan menolak sekiranya kamu tiada halangan ketika itu

  • Pujuklah mereka dan tenangkan mereka sekiranya mereka dalam kesusahan. Ketika ini mereka benar-benar inginkan kamu disisi mereka.

  • jangan kedekut memberi pujian kpd mereka krn mereka berhak mendapat pujian.

  • Berbincanglah kamu selagi kamu boleh berbincang dan berbincanglah bersama-sama dalam menyelesaikan sesuatu masalah.

  • Jangankamu menggunakan kuasa veto kamu dalam membuat keputusan. Cuba memahami keinginannya dan kemahuannya. Sesetengah perempuan tidaksuka menyatakan secara terus terang tentang apa yang mereka inginkan, kadang-kadang mereka suka berkias dan memberi contoh 'cerita orang lain' kepada kamu. Jadi kamu kenalah peka dan gunakan kepakaran kamu untuk memenangi hati mereka.

  • Jangan lupa, mereka juga ada ego yang terselit di celah-celah kelembutan mereka. Apabila mereka terancam atau tercabar. lahirlah sifat amarah, cemburu dan cepat merajuk. Masalah akan timbul bagi mereka yang suka memendam terhadap sesuatu yang mereka tidak puas hati. Mereka akan 'meletup' pada suatu hari. TETAPI kamu jangan sama-sama meletup. Kamu juga jangan lupa dalam diri kamu wujud satu sifat kepimpinan untuk menyelesaikan masalah yang timbul dalam keadaan yang terkawal .Cari sebab mengapa ia terjadi dan bawa berbincang. Ditahap ini kesabaran, toleransi dan komunikasi amat penting. Lakukan dalam keadaan ketika mereka sudah 'sejuk'. Mungkin kamu juga boleh 'cool'kan diri kamu dengan berfikir secara positif contohnya mengapa mereka cemburu. Itu kerana mereka SAYANGkan kamu!

Ahad, 22 Februari 2009

miss mom n dady...




ptg2 nie... aku rase cm gindu sesangt kt my lovely parent... myb coz aku dah dkat sebulan x blik umah.. al maklumla.. bz siot... hmm... kan besh klu umah aku dkat ngn tmpt blaja... thats why aku nk transfer kt shah alam... tpi ble fikr blik mlas la.. lgpn byk keje la uruskn ptukarn kampus ni... amek mase.. lgpon tinggl sthun je lg... lg satu sebb aku sayg nk tinggal kn membe2 aku sume... mnela tau kt sane x jumpe membe yg 1 kple.. sal.. u can do it.. chaiyyok2.. ibu.. ayah.. sal rindu sangt kat ibu n ayah.. even hari2 degr suare or msj tpi tetap x dapt nk pulihkan kerinduan kat hati ni.. sal janji sal akn belajr sungguh2 n naikkn taraf famili kite.. dah byk kali jatuh bangun dalam bisnes..kli ni sal hope bisnes family kite will be success... satu hari nanti.. klu diizinkan tuhan sal akn bwak ibu ngn ayah g haji.. insyaallah....(amin..........=) sal ngn abg2 akn cube naikkn blik keluarge kite.... kmi akn cube... even lambt pon........hmmm.... disini aku nk ckap... kpade org yg byk mnipu family kitorg x kire dari segi bisnes or ape pon.. korg akn terime blasnnye.. x nmpk didunie d akhirat sane.. hidup ni mcm rode.. xselamenye kite berade di ats.. n sbaliknye.. aku bukn mndoakn yg x baik untk korg cume nk mengingatkan. hmm.. time mnaip ni aku rase mcm nk mnitik je air mate.. tpi aku tahan jer... ibu ayah.. sal just nak gtau yg sal xble hdup tanpe ibu n ayh coz u'r everytg 4 me.. ibu... ayah... sal mintak maaf if ade wat silap n salh... ampunkan dose anakmu ini... doakan la anakmu berjaye kelak...

modul vs tdo.

semalm aku gi modul start kul 8 tpi aku bgun kul 6 lbyh coz nk sidai bju yg mlm tdi aku bsuh.. siap sidai sume kul7.20..kelm kbut aku siap2.. nk ke LT. sampi je kat sane aku duk n trus degr cermah..besh gak la.. tpi ustaz ni selit2 kan ngn unsur2 lucah.. xsuke sgt r.. malu o.... xlame pastu dunie aku rase mcm gelap jer... hmm... korg rase tau x ape terjdi kt aku?? aku x sangke kejadian tu ble blaku kat aku... ape terjadi kat aku????? ya allah ya tuhanku..knape dunie aku kelam tibe2... korg nktau xpe blaku.. rupe2nye aku dibuai mimpi yg indah... hikhik..pe la aku ni..org degr cermah... aku tdo lak... inilah firstime aku tdo time degr ceramah..aku x sengaje.. myb sebb die selitkanngn bendetu kot.. thats why wat aku rase bosan...n xsuke... abes degr cermah semlm trus jer aku mmam n g LDK. not bad gak la pengisian untk LDK kli ni..aku rase happy n really2 enjoyed it..mlm tu time kat dewan,aku degr lg 1 ceramh.. penceramh tu bg speech.. aku ngn kwan aku msj.tpi bukn msj gune hndpn tau..kitowank gune surat. punye la byk kitowang msj.. maklumla jimat seyhh... hehehhe.. budak2 len punye la ingt kitorg myalin ape yg penceramah tu ckp..hehhe.. pdahal kitorg chit chat..kitorg nk mghormati majlis coz x nk wat bising thats why wat cam tue... hehehhe..ble fikr blik serbe salh d watnyer... lgpon time tu masing2 lapar.. xleyh nk concentrate pon... kpd penceramah tu... maafkan kmi.. kmi bukn sengaje.... to all my friends.. len kli jgn wat lgi k.. cayang kowang cemue.......huhu...

Jumaat, 20 Februari 2009

memory with friends......

hangout with fahrin




with my best friend





with my cheer friends




with my best friend...











Rabu, 18 Februari 2009

Miss u all...




hari ni ade presentation... habis je aku trus blik bilik.. nape ntah hari ni aku rindu sangt ngn membe2 dip aku. seblm ni aku amek diploma in investment analysis .. dorg satu kple ngn aku.. baik laki or pompuan.. tpi sayang... dorg sambung finance.. aku saje nk try amik marketing.. aku memg suke finance.. tpi saje nk tau pasl duie pemasaran..aku nye cite2 nk jadi ushawan mude yg terkenal.. klu cite2 aku tu xdapt aku nk jd pensyarah...hopefully tercapai la cite2 aku.. hmm.. berbalik pd membe diploma aku...best giler kat kelas.. happening.... beza gile ngn sekarg... xtau la.. aku rindu sangt kat dorg sume... teringt kenangan same2 kat genting.. hehhehe.. aku sayang kat dorg sume... miss u alll... =)

Ahad, 15 Februari 2009

Test succes..

yes... success gak test marketing channel arini.. xsie2 aku stay up mlm td mnghafal.. hmm.. tpi aku mcm gsau je.. coz ayt aku mcm tunggang tebalik je time test tdi.. atless aku cube. eh tdi lecturer ade tangkap dak2 yg mniru.. mcm kesian jer dak2 nie. nasib x myblahi dorg.. lgpon dah tau test kan.. pepandai wat sendiri sudahh... hehehhe...

Sabtu, 14 Februari 2009

busy beb......

adoi... mggu dpan aku bz gile.. dri ari ahd smpi khamis dpan bederet test n presentation.. gsau btul la.. dah la asgnmnt kne submit.. gsau sesangt... hmmm... mcm ne nk arrange time nk study pon aku xtau nk wat... siot btul la..test dah la bederet... sem ni aku nk cube naikkan lgi CGPA aku.. tpi ble test bederet, matlamat aku mcm melencong ckit ar. mne xnye.. aku kne bhagikan mase btul2... xleh nk men2. dahxleh nk Skype or Ym. Pastu xleh ngok cite korea..huhu.. hopefully semua test,presentation and assignment will be success.. i can do it!!!! chaiyyok2.. korg doakan aku tauuu

Jumaat, 6 Februari 2009

kenangan at datran segamat...

tdi aku gi la dataran seamat ngn roomate aku ngn membe aku sume... aku gi sane sebb ade malm kebudayaan UITM anjurkan kat sane... ramai gle kat sane... aku pakai bju bru yg aku bli semalm.. mcm comel je aku rase.. hahahah.. perasan gile kan..sampai je kat dataran segamat kitorg trus gi jakel.. shopping bju kurung... cantik2.. aku rase happy sangt coz bju yg aku nk akhirnye dapt jugk ats tawr menawr antra aku ngn pekedai tu.. dapt lah save RM25. ble wat bli makanan... hish aku ni xabis2 maknn jer.. pastu kitorg gi pasr malm segamt.. mcm2 kitorg borong.. mcm ni nk diet.. ???ni bukn diet... ni namenye melantak... heheh.. klakr la korg nie.. eh aku pndai je nk mngate org.. aku pon same... hmm. dah tu kitorg tgk persembahan dri OKU n ank2 yatim.. tibe2 timbul la keinsafan... bile fikr blik knape la kite yg chat n ade parent xpernah nk appreciate ape yg kite ade sekarg.. hmmm.. nthen abis mkn sume aku ngn membe aku gi rayau kt gerai2 yg berdekatan.. membe aku ni xabes2 nk bli kerepek ubi... nampk je bli.. alasn die murah.. boleh tahn 1 sem.. klakr gile.. hhehhehe.. yg pling best mlm tu coz ade psmbhn dri BAND UITM segamt... gempk siot.. mcm2 lagu diorg bwaak... not badd la.. xrugi aku g.. layan2 jugk la...hmmm... time nk blik aku terpisah ngn membe2 aku.. just tinggl aku ngn membe aku sorg ni.. time nk naik bas uitm ni msing2 berebut.. sampikan ksut aku xtau kt ne pastu aku mnjerit suh dorg ketepi n akhirnye dpat blik ksut aku.. klo x.. confirm kaki aym.. nth mne2 ksut aku tercampk.. naseb bek la... tpi kesian membe aku dah la bli kasut bru.. tgk2 bunge nye tercabut sebelah.. xsempt bwak gi klas... p/s...sesape yg jumpe bunge ksut membe aku pulangkan ae... hahhahahahhahaha.... cian die.... sorry....

Khamis, 5 Februari 2009

Hangout la....










arini aku rase mcm happy jer coz arini aku kuar ngn best friend aku... aku dah janji ngn dorg dkat sebulan lebeyh.. tpi la ni bru dapt kuar.. kitorg jalan pegi bandr segamat.. klo korg fikr2 memg xde tmpt nk pgi.. tpi aku dah biase kt sini dah 4 thun aku study kt uitm segamat.. so aku ade pot lepk sendiri..hahhaha... mcm xcaye la plak segamt ade tmpt lpak.. first place kitorg pgi nirwana.. coz kt situ lah tmpt kitorg relse tension dgn berkaraoke... aku mcm xcaye je ade suare yg merdu(p/s.. saje puji diri sendiri)hahhahha.. pastu membe aku ajak g timbg bert badan... bile timbang msing2 berubah muke... "ala makk... aku dah gemok la".aku nak diet la... itulah perkataan yg kuar dri mlut membe2 aku.. termasuk la aku... bukan men risau lg... pastu kitorg bli brang dapur n masing2 habis dkat 200 lebh.. nth ape bli pon xtau... saat yg dtunggu2 tlah tibe... saat untuk makn... kitorg mmam kt KFC.. membe aku blanje... lgpon memg die nazar nk blanje kitorg pon... aku pon mlantk la.. 2 ktul aym... yg aku xsangke aku bru sektul aym... membe aku dah hbis 3 ktul.. terpjtt jge aku.. ini ke yg dikatekan diet....??? oh nooooo... tpi aku rase inilah kli pertame aku makn KFC yg teramat nikmat... sampikan... aku kekenyangn makn 2 ktul aym plus cheesy wedges.. hbis je mkn aku trus gi bilik air.. korg cube tka aku wat pe??? aku menangis bagai nk rak coz.. itulah kli ptame aku makan xingt dunie.. tgk kwan aku makn 4 ktul aku nk try tpi xlart... 2 ktul pon dah xlart.. aku mnangis coz aku tkut aku xlart nk jaln.. hahhaha.. lawk2.. pastu aku gi shopping bju n suar... abis RM400 lebh jugk la... smart jugk r.. hmm.. member aku pon shopping gak.. aku rase happy sangt coz ade diorg... aku nk sangt hangout same2 lg... rase mcm sekjap je 6 jam berlalu mcm 2 jer.. mcm bru 6 mint je...eh lebyh2 jer.. ape yg aku nk korg tau...i love u my friend.... tq 4 being my friend...... daaa..... salm...

Rabu, 4 Februari 2009

Rindu Terhenti

Terhenti kata kata yang indah yang kau ucapkan
Terhentilah bicara yang kurindu setakat itu
Terhenti langkah ku mengekori bayangan

Semalam aku dibuai rindu
Rindu yang entah kemana
Semalm aku dibelai syahdu
Syahdu yang hilang bersama mimpi

Selaut rasa yang kau curahkan hanya padamu
Segunung harapan yang kunantikan ikhlas darimu
Oh ke mana...
Masihkah terus menanti harapan yang pasti
Apakah percaya pada janji yang belum bererti
Kuterima kenyataan ini
Dan aku nanti
Berkatalah engkau
Andai aku yang kau perlukan...

Selasa, 3 Februari 2009

jom release tension....

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la…

sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni…

untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi..

ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan…

buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit…

buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula…

jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin

sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali

buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu
ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Isnin, 2 Februari 2009

Membe ku migrain

Sebnye aku nk cite ckit ni kt korg.. Tdi kul 2 aku gi kelas ethnic relation.. subjek mcm agame ckit la... kat kelas tu aku mcm kesian je coz membe2 aku present kat depan, aku ngn membe lain wat xtau je.. bukan aku xnk amek tau.. tpi myb coz subjek ni agak memboringkan sedikit coz ade unsur sejarah m'sia dulu2... even present mcm ne perfect pon xde makne membe aku nk layan.tdi aku ngn membe aku cukup khusyuk wat bende len.. korg nk tau wat pe x... hehheh td kitowg kire matchmaking name msing2 ngn bf... match ke x...eh.. jgn la fikr len... itu kire ok lagi tau... korg jgn xcaye plak.. membe aku yg tudung labuh pon mcm lebeh2 jer dri aku.. die siap ckp migrain lg klu msok kelas ustzah tu..kelakr gile klo ngok muke die untk klas ni. aku punye boring xdela smpi migrain..hehe.. just borak2 ngn membe sudah...kekdang klu aku xthan ngntuk.. aku akn tulis ape die ckap.. wat2 dengar je walaupon xmampu untuk aku lakukan.. hehhehe.. mcm dahsyat jer kan bunyinye... tpi mmg aku xtipo..kekdang kekwan aku perli jugk coz ngok aku concentrate n nulis pe ustzah ckp.. pdahal dorg xtau.. aku rase mcm nk pitam jer.. aku ngntuk sbnye.. yela.. tgh2ari kan sedap tido..tpi xkn aku nk tidow lak.. kang xpsl2 kene sekeh kple ngn ustazah.. hehhee... kpd membe aku jgn terase k... aku stakt ckap jer..hehhehe.. zassss... layan....

Ahad, 1 Februari 2009

TEDDY BEAR...












i hav
e baby boy... hehhe... actually baby boy ni sebnye teddy bear yg aku dapt dari bf aku. aku bg name die baby boy coz die comey.. n teddy ni baby lagi... hehheh.. aku pon xtau die baby lg ker x... hehehehehe.. aku rindu sangt kt baby boy coz dah sminggu x plok n kish die.. die comellll sesangt... die lah bear yg pertame aku dapt dri bf aku... klu aku sedyh ke happy ke.. ngn die la aku luah kan slain membe aku.. aku sayg sangt kt bb by.. hmmm aku siap pki kan bju lg untk die.. slain baby boy.. aku ade teddy bear len.... itupon org len yg bgi, mcm abg aku, abg angkt, n org yg suke kt aku..aku bg name kt sume bear2 aku.. name die brad pitt, rafael, comot, combi, sin chan, nedok, n abe. ehehhehhe... tpi sume aku tinggal kt umah.. aku bwak blik u cume baby boy jer... yela.. aku nk die pandai... ade inspirasi untuk blaja... hahhaha.. mcm mnusie la plak teddy aku nie... teddy bear aku sume comel2.. tpi xleh lwan kecomelan baby boy aku.. hehheheh mane xnye... bf bg kan... tu yg puji.. hehhehhe... tpi mmg btul pon... aku sayg sangt kat die.. baby.. mama cyg kt baby boy... hehehhehe... (p/s.. lebih2 jer dak nie.

kepade semua yg geram ngn teddy bear aku.. korg jgn jealous tau... korg boleh dapt diorg degn menaip ON TEDDY dan hantar ke 34444 tekan2 xdapt.... hahahhaha.. inilah koleksi peribadi aku yg diberikan oleh hambe2 allah... klu korg nk bgi kt aku pon boleh gak.. yg penting kene COMEL... hehehhehe.... k.. daaaaaa..

Sabtu, 31 Januari 2009

FUhhh... letihnye..


hari ni.. aku kne siap2 blik U coz mase cuti dah habis... haahhh...boringnye xdpt nk rest kt umah... hmm.. gindunye ngn katil n teddy bear aku... pas ni xtau bile lg blik umah.. pas ni memanjg assignment, test, research.. itu la.. inila...dah nmenye student.. xabes2 ngn buku3... smpi dah jdi ulat buku dah.... hahahha... npe aku merungut ni... ishhh xbek tau.. bersusah2 dhulu, bersenang2 kmudian....xelok merungut.. manela tau akn datg bwe kejayaan sape tau..hmm... td aku blik naik bas S.E.Super.. pning gile time dalm bas.. nk termuntah pon ade... mne xnye jaln kt tangkak nk ke segamat mcm ular kne patuk.. dah la pjalnn dri klang ke segamat yg spatutne klu naik bas 4 jam.. tpi harini 5 jam aku dudk dalm bas.. pdahal bukn jauh sangt klg ke segamat... klu naik kete 3 jam dah bole smpi.. ini d sebbkn bas ni berhenti kt shah alm n kl.. mse pjalnn bertambh... hmmm... letih gile rasenyer.. kenape la aku nk kt segamat.. kan baik aku dapt UITM Shah Alam.. xde la jauh sgt ngn umah.. 15 ke 20 mint dah leh sampi.. nink sgt jauh2.. bru la pdan muke sendiri… hahhaha… assignment xsiap lg… huhu.. gisaunyer…. Jap g nk wat.. klu x abih aku.. dah la slase ni nk kne present study case by group.. hmmm.. gindu plak kt family, membe n bf… xpla.. tugas aku sekarg study… study btul2.. chaiyyok2… dah la… aku rase xde pape kot yg aku nk gtau..tgn aku pon xlart dah.. mate da ngntok.. assignment nnti bgun aku wat la… ape pon daaa….hehhehe..

Khamis, 29 Januari 2009

Akhirnya.......


Sebnye aku dah 2 bln jd mak cu.. cume x terase sgt coz kakak ipar aku bsalin kt jb.. die kat sane 2 bln.. smlm bru blik cni..mlam tdi aku rase happy sesangt... alhamdulillah untk ptame klinye aku dapt mlihat kecomelan ank buah aku yg bernane UZMA UZMAIYYAH. rindu gile aku kat die... al maklumla... 2 buln beb... hmmm... muke die comei... ade iras2 aku... hehhehe.. tang mate je la tpi... yg len ikut pakcik2 die... heheh... aku mcm xcaye je ade ank buah yg comel... dah besar nnti msti die lawa n cantik... rase mcm tergugat je aku nnti... hahahhaa... aku bsyukur sangat coz akhirnye di ptmukan jugk ngn die... sminggu cuti ni aku nk plok n cium die puas2 seblum blik U. Mak cu syg sgt kat kamo UZMA... love u..... hope dah besar jgn nakal2... SAYANG kamo....

happy vs sad




why u happy??? it must have a reason if u are happy.. This is my favorite secret of happiness. The way to being happy is to make others happy first. The more you help other people and make them happy, the more you will be happy. Happiness doesn’t come through selfishness but through selflessness.You can only be happy if you become who you are.why u sad? Some people have sad feelings just once in a while, and others may have sad feelings pretty often. Sadness is the emotion people feel when they've lost something important, or when they have been disappointed about something, or when something sad has happened to them or to someone else. When they're lonely, people often feel sad. as well as we know, in our life god give us sometimes happy and sometimes sad.. it must have a reason.. dont ask why...?? it must have a good beside that... actually i want to share with u my own experience which i felt happy and sad at one time.. in form 3 i had take PMR and alhamdulillah my result is unbeliveable.. i felt so excited... i felt so happy... happy.. and more happier.. and then.. suddenly my mom call me and inform that my beloved cousin is passed away... i dont know how to describe my emotion at that time.. i felt so sad... i cry beside my friend and all my friend became confusing... after a while i became aware that we cant be so happy if we r success now... myb.. we will get a sad at that time or in the future. i hope... what i tell u will give awareness to you all...

Rabu, 28 Januari 2009

boring.....


today... i felt so bored.. i dnt know why.. myb coz i dnt knw wht 2 do... myb also.. im quite tired coz bru blik dri phang ikut my family manage business kt sane.. hmm... actually aku rindu sangt kt bf aku.. nk call or msj xleh.. die keje, kang mggu die plak.. aku xtau nk wat pe ptg2 nie... klu kat kolej boleh aku borak2 ngn membe... nk negk tv xde cite best.. nk SKYPE pun xde mud... enth la... xtau nk wat pe... mlm ni membe aku ajak kuar g mkan.. tpi aku rase mcm mlas nk kuar..tpi... aku rindu sgt kat membe2 umah aku.. myb kuar kot ngn dorg.. manela tau ade cite best.. hehehe..aku plik la.. nape hari ni mcm bosan sgt rasenye... mcm lame je rase nk malam.. mcm pnjg sgt je siang.. hmmm... aku pon xtau ape yg aku merepek dri tadi. aku rase sampi sini je la kot.daaa.....

cerita CINTA,..


Alkisah di suatu pulau kecil, tinggallah berbagai macam benda-benda
abstrak: ada CINTA, KEKAYAAN,KECANTIKAN, KESEDIHAN, KEGEMBIRAAN dan sebagainya. Awalnya mereka hidup berdampingan dengan baik dan saling melengkapi. Namun suatu ketika, datang badai menghempas pulau kecil itu dan air laut tiba-tiba naik semakin tinggi dan akan menenggelamkan pulau itu. Semua penghuni pulau cepat-cepat berusaha menyelamatkan diri.
CINTA sangat kebingungan sebab ia tidak dapat berenang dan tak mempunyai perahu. Ia berdiri di tepi pantai mencuba mencari pertolongan. Sementara itu air makin naik membasahi kaki CINTA. Tak lama CINTA melihat KEKAYAAN sedang mengayuh perahu."KEKAYAAN! KEKAYAAN! Tolong aku!" teriak CINTA. Lalu apa jawab KEKAYAAN, "Aduh! Maaf,CINTA!" kata KEKAYAAN. "Perahuku telah penuh dengan harta bendaku. Aku tak dapat membawamu serta, nanti perahu i! ni tenggelam. Lagipula tak ada tempat lagi bagimu di perahuku ini." Lalu KEKAYAAN cepat-cepat mengayuh perahunya pergi meninggalkan CINTA tenggelam.
CINTA sedih sekali, namun kemudian dilihatnya KEGEMBIRAAN lewat dengan perahunya. "KEGEMBIRAAN! Tolong aku!", teriak CINTA. Namun apa yang terjadi, KEGEMBIRAAN terlalu gembira karena ia menemukan perahu sehingga ia tuli tak mendengar teriakan CINTA. Air makin tinggi membasahi CINTA sampai ke pinggang dan CINTA semakin panik. Tak lama lewatlah KECANTIKAN.
"KECANTIKAN! Bawalah aku bersamamu!", teriak CINTA. Lalu apa jawab
KECANTIKAN, "Wah, CINTA, kamu basah dan kotor.Aku tak bisa membawamu ikut. Nanti kamu mengotori perahuku yang indah ini." sahut KECANTIKAN. CINTA sedih sekali mendengarnya. CINTA mulai menangis terisak-isak. Apa kesalahanku, mengapa semua orang melupakan aku.
Saat itu lewatlah KESEDIHAN. Lalu CINTA memelas, "Oh, KESEDIHAN, bawalah aku bersamamu", kata CIN! TA. Lalu apa kata KESEDIHAN, "Maaf, CINTA. Aku sedang sedih dan aku ingin sendirian saja... ", kata KESEDIHAN sambil terus mengayuh perahunya. CINTA putus asa. Ia merasakan air makin naik dan akan menenggelamkannya. CINTA terus berharap kalau dirinya dapat diselamatlkan. Lalu ia berdoa kepada Tuhannya, oh tuhan tolonglah aku, apa jadinya dunia tanpa aku, tanpa CINTA?
Pada saat kritis itulah tiba-tiba terdengar suara, "CINTA! Mari cepat naik ke perahuku!" CINTA menoleh ke arah suara itu dan melihat seorang tua reyot berjanggut putih panjang sedang mengayuh perahunya. Lalu Cepat-cepat CINTA naik ke perahu itu, tepat sebelum air menenggelamkannya. Kemudian di pulau terdekat, orang tua itu menurunkan CINTA dan segera pergi lagi. Pada saat itu barulah CINTA sadar, bahwa ia sama sekali tidak mengetahui siapa orang tua yang baik hati menyelamatkannya itu. CINTA segera menanyakannya kepada seorang penduduk tua di pulau itu, siapa sebenarnya orang tua itu."Oh, orang tua tadi? Dia adalah "WAKTU", kata orang itu. Lalu CINTA bertanya "Tapi, mengapa ia menyelamatkanku? Aku tak mengenalnya. Bahkan teman-teman yang mengenalku pun enggan menolongku", tanya CINTA heran. "Sebab", kata orang itu, "hanya WAKTU lah yang tahu berapa nilainya harga sebuah CINTA itu... ...

~~~~> jgn la kite cintekan seseorg itu kerane kecantikan dan kekayaan kerana akn membinasekan diri sendiri....